Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rammstein koncerts ūdensvada avārijas dēļ aizkavējās par pusstundu; VUGD: koncerts jāpārtrauc!

"Izvēlējāmies mazāko ļaunumu no diviem," teic _Arēna Rīga _valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris. Viņš klāsta, ka bijušas divas iespējas - evakuēt zālē sanākušos aptuveni 10 000 cilvēku, vai arī nodrošināt visus drošības pasākumus, lai koncerts notiktu. Izvēlēts otrais, ņemot vērā arī to, ka _Rammstein _koncertos nav bijuši incidenti ar pirotehnikas lietošanu.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir izdevis rīkojumu par koncerta organizatora darbības apturēšanu. "Ir tas koncerts jāpārtrauc," rīkojuma būtību skaidro VUGD pārstāve Inga Vetere. Viņa klāsta, ka atļauja pēc atkārtotas ekspertīzes nav dota, jo nelaimes gadījumā nebūtu iespējams nodrošināt nepieciešamos glābšanas darbus.

"Evakuācija ir viens lieta situācijā, kad nekas nav noticis, bet evakuācija, ja ir sadūmojums un degšana, tad cilvēki skrien pār cilvēku galvām kā mēs zinām no gadījumiem citur pasaulē. Tā situācija ir tāda, ka mēs esam diezgan bezspēcīgi, jo ūdens ir tik, cik cisternās un ar to ir par maz," teic I. Vetere. Viņa klāsta, ka tik klaju ugunsdrošības noteikumu pārkāpumu VUGD pieredzē nav bijis. Faktiski gan organizatori var turpināt koncertu, bet tiks ierosināta administratīvā lieta un tālāk jau lemts par piemērojamo sodu. Rīkojums par darbības apturēšanu izdots īsi pēc koncerta sākuma.

"Ja būtu pieņemts lēmums evakuēt sanākušos, kā to vēlējās ugunsdzēsēji, nenovēršami izvērstos konfliktsituācijas, kas varētu beigties ar daudz nepatīkamākām sekām," uzsver A. Babris. Viņš klāsta, ka Arēnā Rīga ir veikti visi ugunsdrošības pasākumi - evakuācijas izejas ir darba gatavībā, tāpat sagatavoti ugunsdzēšamie aparāti un vairākas ugunsdzēsēju mašīnas dežūrē pie arēnas.

Iepriekš aģentūrai LETA Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere norādīja, ka zemā ūdens spiediena dēļ "Arēnā Rīga" nedarbojas automātiskā ugunsdzēsības sistēma un sprinkleri, tādēļ, ja spiediens necelsies, koncerts notikt nevarēs, jo tas būtu pārāk bīstami.

Viņa uzsvēra, ka šajā gadījumā runa ir par lielu telpu un lielu daudzumu cilvēku. "Ja tur kaut kas notiks, no kurienes tad pievedīs to ūdeni?" sacīja Vetere. Patlaban pie "Arēnas Rīga" strādā atbildīgie dienesti, un tur atrodas arī divas VUGD autocisternas, taču ugunsdzēsēji norāda, ka ugunsgrēka gadījumā ar šīm divām cisternām nopietni līdzēt nevarēšot.

Ūdensapgādes problēma galvaspilsētas labajā krastā radās pēc tam, kad vakarā plīsa maģistrālais ūdensvads pie Brasas tilta. Atbildīgie dienesti problēmu paredz novērst tikai nakts laikā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas