Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rasmusens: Krievija nelietos militārās iekārtas pret alianses dalībvalstīm

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens ir pārliecināts, ka Krievija nelietos no Francijas iepirktās militārās iekārtas «pret nevienu kaimiņvalsti vai alianses dalībvalsti».

Preses konferencē šodien NATO ģenerālsekretārs, kurš piedalījās Rīgā notiekošajā NATO Parlamentārajā Asamblejā, mēģināja kliedēt Austrumeiropas bažas par Kievijas vēlmi no Francijas iegādāties karakuģi Mistral.

Uz jautājumu, kādai vajadzētu būt alianses reakcijai, ja viena dalībvalsts pārdod militārās iekārtas kādai citai valstij par spīti citu iebildumiem, A.F.Rasmusens teica, ka ļoti labi saprotot bažas, kas radušās «dažām dalībvalstīm, ņemot vērā to vēsturi un ģeogrāfisko stāvokli», un solīja bažas ņemt vērā.

Tomēr, runājot par konkrēto gadījumu, proti, karakuģa Mistral iepirkumu, NATO ģenerālsekretārs ir pārliecināts, ka šis darījums notiks pilnīgā atbilstībā starptautiskajām konvencijām un noteikumiem attiecībā uz militāriekārtu pārdošanu. «Esmu arī pārliecināts, ka Krievija nelietos šīs iekārtas pret nevienu kaimiņvalsti vai alianses dalībvalsti,» teica A.F.Rasmusens.

Jau ziņots, ka Krievija un Francija risina sarunas par četru helikopteru bāzes kuģu Mistral iegādi. Ārvalstu plašsaziņas līdzekļi jau agrāk vēstījuši, ka Maskava ir interesējusies arī par Mistral klases kuģu iegādes iespējām Nīderlandē un Spānijā.

Pēc ekspertu aplēsēm, viena šāda kuģa iegāde Krievijai varētu izmaksāt līdz pat 500 miljoniem eiro (aptuveni 350 miljoniem latu), un, ja darījums notiks, šī būs pirmā reize, kad kāda no NATO dalībvalstīm piekritusi pārdot Krievijai modernu militāru tehniku. Francija gan ir apsolījusi, ka Mistral Krievijai pārdos bez bruņojuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas