Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Raudseps: Mediju īpašnieku caurskatāmība ir būtiska konfliktā starp žurnālistu un medija īpašnieku skatu uz pasauli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Alma
A
nu nezinu, jaunāko informāciju jau visi izdevumi (drukātie un jo sevišķi digitālie) atreferē līdzīgi, bet analītisko un pētniecisko rakstu ir tik maz, ka to dēļ jau nu nav vērts iedziļināties konkrētā mēdija finanšu virtuvē
dzeris
d
Ja kāds grib normālus rakstus un kiomentārus, jāiet uz citadiena.lv, te vairs nav pat komentāru nodaļa.
Senais
S
Mediju īpašnieku caurskatāmība ir ļoti būtiska, jo īpaši gadījumos, kad rodas konflikts starp žurnālistu un medija īpašnieku skatu uz pasauli, atzīst bijušais laikraksta Diena Komentētāju nodaļas vadītājs Pauls Raudseps ========================= Tātad, ja dzied ar īpašnieku unisonā, tad caurskatamība nav būtiska. Interesantu kam?
drakons
d
Raudsep, nevienam neinteresē jūsu problēmas. Ejiet izgulieties.
iz "O.M.© arChīva"
i
*Mediju ziņa:* _Šīs nedēļas LTV raidījuma "Kas notiek Latvijā!" (dēvēta arī par *"Domburšovu"*) tiešraides diskusiju temats ir - Latvijas preses nozarē līdz šim notikušās pārmaiņas un konfliktus tomēr pārspējušais plašais un pamatīgais pavērsiens, par kādu varētu būt uzskatāma radošās vadības un vairāku žurnālistu aiziešana no laikraksta "Diena" dažus mēnešus pēc arvien vēl neskaidrās īpašnieku maiņas. Kas ir noticis un notiks "Dienā", un kādas ir šī notikuma konsekvences Latvijas mediju vidē kopumā? *Kas notiek Latvijā ar medijiem?*..._ -------------------------- *O.M.© “Hroniskais pjedestāls” - 14. 10.2009., Nr.1.* *Par MZ medij-amēbu "dalīšanos šūnu līmenī".* *( masmēdītājiem "diena" / "cita-diena" - 'in memoriam' )* (_iz "O.M. © arChīva"_) No *"dienas"* pagrimušā plosta, Ko *"vētra ūdensglāzē"* posta, 'Ņem pēdu' "vadība" (ar "svītu"), Lai *"citā-dienā"* 'migu vītu'... ... Jā kādam šķiet, ka "žurkas" mūkot, Uz "citu" plostu ("laimi lūkot"), Kas drošāk peld (kaut - 'paika' liesa) ~ Tā 'rādās' vien un - neesot tiesa: "Nekāda "žurkošanās" gripa, Mums, "aizgājējiem", nepielipa ~ Par "vērtībām" tak' 'klope' sākās, Jo - "svešiem" medijs nepienākas! Lai "Traļi-Ruļļi" 'stāv pie ratiem', Ar "ofšor"-naudas kontiem 'platiem' ~ Mēs paši (*sev*) drīz "dienu" pirksim (Kaut - "saistībās" 'līdz brošai mirksim')! Ak... negrib pārdot mums, ne sū#a?! Tad - lai 'uz grunti iet tā būda' ~ Sen "vadošajai" "dienas" spicei, 'Briest' koncepts "citas-dienas" blicei: 'Pa fikso' "loriņus kraut kastēs", Un, lepni slienot gaisā astes, (Vai arī - iežmiedzot starp kājām?...), Aiziet - uz "citas dienas" mājām! No sākuma - iekš "bloga" rāmja, "Peld" projekts (kā uz "swenson-prāmja"), Vēl brītiņš - 'svaigā' w-resursā, Tiks stūrēts "citas-dienas" kursā. Bet - tā jau tikai "starta" fāze: Tiek intensīvi "rakts", lai bāze, Priekš drukāšanas fiksāk rastos! (Ja "lieldraugs" 'piķi uzsaukt' prastos...)" ... Aust MZ "valstī" jauna (?) "diena", Lai tiktu 'aizlaista pēc piena' ~ Peld, 'pūšļiem gaisā', kārni līķi, Pa "masmediju" pīļu dīķi... Bet - "valsts" un 'sile' ieņirdz (*bārdā*): "Kad medijus bars "profu" (sp)ārda, Un 'cunftes biedri' *dienām* 'kasās' ~ 'Vot' - tas pēc "atzinības" prasās!..." _ANNO_ - *10.2009.*
gejs
g
O! Raudseps jau sadarbībā ar Providus. Tā nu ir iestādīte, kas pat īpaši nekautrējas no savas pro-Maskaviskās orientācijas. Nu, nu.
dzeris
d
īstenībā jau to piederību Latvijā var nojaust pēc satura, it sevišķi Latvijā.
gaiss
g
Da labi. Caurspīdīgums, atradis jājamzirdziņu. Nogrieza algu uz pusi, un vecais aizgāja. I visa brēka.
Jānis Bībelnieks
J
Draugi, Īsa pamācība biznsā. Cerams Jūs ziniet ka laikraksti,žurnāli, radio un TV nepastāv lai informētu, iepriecinātu vai veidotu publikas domas. Tie pastāv tikai lai ienestu peļņu. Kā pelnīt medijam jāpiedāvā kaut ko, ko publika pirks, jo vairāk pirks jo lielāka medijas ienākumi un peļņa. Cirkulation/apgrozība pamato cenas ko var prasīt par sludinājumiem, kas galu galā, uztur presi vai mediju. Skaidrs, dodiet ko publika grib, Čas pērk tie kas grib krievisko, KLUBS pērk tie kas grib plenty plikumus, zaļiem savs, gārdēedžiem savs, un DIENAS jaunajiem īpašniekiem nekas cits nevar interesēt, tikai ar satura palīdzību palielināt apgrozību un pircēju skaitu. Man kā lasītājam vairs neinteresē dziļā filozofija aiz kuras slēpjas redaktori, nākiet gaismā dariet savu darbu un dodiet produktu ko grib publika lasīt un pirkt, tas atmaksāsies arī Jūsu dzīvēs.
Paija
P
Esi, Raudsep, vīrietis, nečinkstiet rītā un vakarā. Uzcep par saviem un savu kolēgu - miljonāru saraustajiem naudas maisiem jaunu mediju un lieta darīta. Sāk apnikt mazdūšīgā čīkstēsana. Bizness ir bizness.
aleluja
a
Kāda loma Jūsu aiziešanā no Dienas bija algas samazināšanai? Vai tas bija faktors, un ja jā, tad cik būtisks, pieņemot lēmumu? 30%, 60%?
zvirbulēns
z
Mediju īpašnieku caurskatāmība ir ļoti būtiska, jo īpaši gadījumos, kad rodas konflikts starp žurnālistu un medija īpašnieku skatu uz pasauli, atzīst bijušais laikraksta Diena Komentētāju nodaļas vadītājs Pauls Raudseps. ------------------- Pilnīgas muļķības! Žurnālistiem darīšana tik ar redaktoriem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas