Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ražuks: Munkevics meklēja ķēdes vājākos posmus

Jauno Jūrmalas mēru Romualdu Ražuku (Vienotība) bijušais pilsētas galva Raimonds Munkevics (Jūrmalas – mūsu mājās) neesot uzrunājis, lai nosvērtu sev par labu, bet gan meklējis ķēdes vājākos posmus – deputātes Mariju Vorobjovu un Ivetu Blauu, šodien intervijā _Neatkarīgajai _saka R.Ražuks.

Raimonds Munkevics ar R.Ražuku pēdējo 10 mēnešu laikā runājis tikai kādas četras reizes. Viņiem abiem neesot bijis nekāda kontakta. Uz jautājumu, kāpēc R.Ražukam R.Munkevics neesot piedāvājis kukuli, lai noturētos amatā, jaunais mērs atbild: «Iespējams, uzrunājot Blauu un Vorobjovu, Munkevics meklēja vājākos ķēdes posmus.»

Viņš arī par nepareizi lēmumu uzskata pērn notikušo Dzintaru koncertzāles direktora Andreja Kondratjuka atstādināšanu, ko izdarīja R.Munkevics. «Tas bija nepareizs, nepamatots lēmums, jo balstījās un politiskās atriebības pamatiem – deputāta Kondratjuka balss savulaik bija izšķirošā, kad dome iepriekšējo reizi lēma par Munkevica atlaišanu no mēra amata».

Savukārt vaicāts par LPP/LC līdera Aināra Šlesera iedomu Jūrmalu pievienot Rīgai, R.Ražuks teic: «Šlesera kungs dažus tūkstošus kavdrātmetru, kas atrodas Upes ielā 1a, jau ir pievienojis Rīgai – varat apskatīties caur sētas mietiem. Jūrmala nepieder Rīgai vai kaut kādām privātpersonām, bet gan Latvijai. (..) Iztiecieni par Jūrmalas pievienošanu Rīgai liecina par izpratnes trūkumu.»

Pēc pēdējā skandāla ar Jūrmalas bijušā mēra R.Munkevica aizturēšanu aizdomās par kukuļošanu, R.Ražuks, kurš ir Vienotības biedrs, par savu galveno uzdevumu uzskata būvēt pilsētas reputāciju: «Pilsētai ir tāpat kā politiķim: vai nu ir šī labā reputācija, vai tās nav, un visas taisnošanās – kāpec noticis tā, kāpēc nav noticis šitā – ir bezjēdzīgas.» Viņš arī saprot, ka tas nebūs vienkārši, jo Jūrmalas bēdīgā slava nu jau ar divām Jūrmalgeitām jeb pilsētas deputātu kukuļošanas skandāliem ir plaši zināma.

Par savu uzdevumu R.Ražuks uzskata risināt jautājumu par nekustamā īpašuma nodokli Jūrmalā, jo «nekustamā īpašuma nodokļa lielums nav atkarīgs  no pašvaldības, bet gan no Zemes dienesta». Viņš vēlas saskaņot šā nodokļa lielumu dažādās pilsētas vietās, jo jaunais pilsētas  galva neredz iemeslu, kāpēc no daļas Jūrmalas būtu «jādeportē pamatiedzīvotājus».

Par absurdu R.Ražuks, kurš pats pēc profesijas ir ārsts, uzskata arī vēlmi Jūrmalas ātro palīdzību pievienot Rīgai, jo pilsētai ir sava specifika, ātrās palīdzības dienestā dome ir ieguldījusi vairāk nekā 100 000 latu, un nekādas «gadījuma mašīnas no Imantas ātro apakšstacijas Jūrmalas situāciju neglābs».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas