Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ražuks un Kalniņš varētu samainīties vietām Saeimas komisiju vadībā

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks (ZRP) un Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V) varētu samainīties vietām, proti, Ražuks kļūtu par Pieprasījumu komisijas vadītāju, bet Kalniņš vadītu Ārlietu komisiju, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, šovakar ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Raidījums vēstīja, ka šīs izmaiņas, iespējams, ir saistītas ar Ražuka grūtībām saņemt pielaidi valsts noslēpumam, kas savukārt varētu būt saistītas ar kādu pasākumu Gruzijā.

Ražuks aģentūrai LETA šovakar atzina, ka šāda iespēja ir apspriesta, taču nekādi lēmumi vēl neesot pieņemti. Viņš izmaiņas skaidroja ar diskusijām un izmaiņām koalīcijā.

Viņš norādīja, ka izmaiņas nav saistītas ar grūtībām saņemt pielaidi. Par to viņš nekādu atbildi neesot saņēmis, un par to neesot nekādas informācijas. "Neviens tur neko nerunā, un neviens man neko nav teicis." Vaicāts, vai pieļauj, ka ar pielaidi varētu būt problēmas, viņš norādīja: "Nē, domāju, ka nē, ļoti labi apzinos, ko es esmu darījis un ko nē."

Vaicāts, kāpēc šādas izmaiņas koalīcijā notiek, Ražuks teica, ka notiek sarunas un pārbīdes, un pieļāva, ka varētu būt vēl kādas izmaiņas. Iemeslus nosaukt esot ļoti grūti. Lūgts precizēt, vai izmaiņas varētu būt citās Saeimas komisijās, viņš teica, ka to nezina un ka neesot informēts par visu.

Deputāts nevarēja pateikt, vai koalīcijā lems par šo jautājumu nākamnedēļ.

Jau iepriekš portāls pietiek.com vēstīja, ka Ražukam var rasties problēmas saņemt augstākā līmeņa pielaidi valsts noslēpumam, bez kuras viņš nevar kvalificēties Ārlietu komisijas priekšsēdētāja amatam.

Kā portālam stāstījuši informēti avoti, Ražukam problēmas var radīt tas, ka viņam savulaik anulēta NATO pielaide. Turklāt tas noticis pēc Briseles, ne Latvijas drošības dienestu iniciatīvas. Saskaņā ar instrukcijām personai, kurai reiz anulēta pielaide, otrreiz mūžā tā vairs netiek izsniegta, portālam neoficiāli skaidrojuši ar drošības dienestiem saistīti avoti.

Ražuks 2004.gada rudenī konkurencē ar vairāku citu valstu pārstāvjiem tika izraudzīts amatam NATO. No 2005.gada februāra viņš bija NATO pārstāvis Kaukāzā ar mītnes vietu Tbilisi. NATO pārstāvja vieta Latvijai bija uzticēta līdz 2006.gada septembrim. Ražuks bija cerējis, ka NATO pagarinās viņa līgumu, tomēr tas nav noticis, nepaskaidrojot iemeslus. Pēc pietiek.com rīcībā esošās informācijas, NATO vēlējās atbrīvoties no Ražuka pēc tam, kad piefiksēts, ka viņš tiekas "ar nepareizajiem puišiem no Austrumiem". Ražuks arī neesot bijis disciplinēts, bijuši gadījumi, kad viņš uz vairākām nedēļām pazudis un nav bijis atrodams, raksta portāls. Ražuks šādu informāciju noliedza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas