Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Referendums par pensijām būs 23.augustā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lno
l
Ja tu nepiedalies, referendumā, tu esi tautas interešu nodevējs! _______________________________________ Lielisk s lozungs!
riebeklis
r
Daži iemesli, kāpēc balsošu pret. Visi no dzīves. Laukos radinieces vīrs algotu darbu ar nodokļiem nestrādā, bet lāga pat nepalīdz sievai 4 govis apkopt. Kad mēs, slaisti rīdzinieki (kā viņš no sirds domā) ceļamies uz darbu, viņš vēl guļ. Man balsot par viņa pensiju? Tā paša veča māte savu pensiju kārtīgi atdod meitai pilsētniecei. Man balsot, lai viņai tiek vairāk? Šī ģimene nesen savās viesībās (kur stulbo vedeklu, veča sievu, kas strādā, neaicināja) kā paraugu cildināja "darbarūķa" māsīcu , krutkas tirgoni. Tai jau arī pensiju vajadzēs... Cita radagabala mīļākā nodarbe ir ēst un gulēt. Pastrādā gadījuma darbus, bet pensiju arī vajadzēs. Kaimiņa ģimenē sieva ik dienu iet uz darbu. Vecis nedara vispār neko, parasti pālī vai paģirās. Laikam jābalso par viņa pensiju. Plus visi, kas saņem aploksnēs. Arī no dzīves - uzņēmējs sūrojas, ka nevar maksāt nodokļus par darbiniekiem, tāpēc liek viņus "uz minimālās algas". Citādi izputēs. Un nevarēs atļauties jaunus džipus ar ekskluzīvajiem valsts numuriem, jaunu privātmāju, 24 h diennaktī apsildītu baseinu, ceļojumus. Tāpēc jāzog no valsts un darbiniekiem... Un referendumā nobalsos, lai kaut to nieku maksā citi.
Rasmuss
R
Kauna nav ne Cimdaram, ne arī visai komisijai, jo 23.augusts latviešu tautai ir smaga diena - Molotova-Rībentropa pakta noslēgšanas diena, kas iezīmēja neatkarības zaudēšanu un ilgos okupācijas gadus... Bet kas nu oranžo spēku kombinatoriem un to iegribu pildītājam - Cimdaram par tautas piemiņas dienām! Varbūt tieši tāpēc mums jābūt aktīviem un gan 2.augustā, gan arī 23-jā jāparāda kombinatoriem un shēmotājiem, ka viņu laiks ir pagājis!?
Servers
S
Avīžu neziņa: Konkursā par referenduma rīkošanu ,iespējams, uzvarējusi Cimdara sieva .
baigi interesanti!
b
"Taču CVK priekšsēdētājs norādīja, ka komisija steidza nosaukt pirmā referenduma datumu, jo tas esot nepieciešams ārzemēs mītošo vēlētāju interesēs. " Vai Cimdars patiešām teica, ka šis referendums ir "nepieciešams ārzemēs mītošo vēlētāju interesēs? " To vajadzēt noskaidrot.
cinikje
c
Manuprat, Cimdaram jaatkapjas vai ari vinu ir laiks padzit, jo nav NEVIENA normala iemesla, kapec abi referendumi nevar notikt viena diena, ta ietaupot paris limonus un lieki netrenkajot velesanu komisiju darbiniekus. Ja viniem laikus jazina, kad jastrada, tad te butu atbilde - 2.augusta. Ja Cimdars apgalvo, ka neviens LV likums neparedz referendumu uzkrashanu - neviens to ari neliedz, turlkat te nav runa par pusgada gaidisanu, bet 3 nedelu laika atskiribu. Pat Shveice vairakus referendumus, ja tadi saradusies isa laika perioda, samet viena diena, ja pareizi atceros. Ja vinsh velas vilkt ara veco argumentu, ka cilveki apjuks un nesapratis par ko balso - pilsoni Cimdar, kaa man ir apnicis, ka shi nacija kolektivi tiek uzskatita par absolutiem idiotiem, kuri nespej atskirt divos papirishos rakstito. Nez, kadelj nodoklu maksashanai mes tiekam atziti par gana gudriem.
tālavietis
t
Šia ir jautājums par vecuma pensionāriem - vismasveidīgāko no grupām, ko 90. gados ciniski diskriminēja LC valdība. Otrā masveidīgākā ir denacionalizēto namu īrnieki. Trešā, bet sociāli vissvarīgākā ir skolotāji. (Par diskriminējošo privatizāciju ir īpaša runāšana, jo tur cietusi ir tautas lielumliela daļa.) Šie un citi jautājumi gan jārisina katrs atsevišķi (katru apkārt ar papildjautājumu svarubumbām - tas nozīmētu to nogremdēt), taču solidāri - visiem jāatbalsta visi.
Berta
B
Iesaku paskatīties, kā valdība katru gadu šķērdē simtus miljonu (!) no sociālā budžeta savām izklaidēm. To gan Karnīte nezin, kāpēc "aizmirsa" pateikt. Vienreiz jāizbeidz laupītājiem dzīvot uz pensionāru iemaksātās naudas rēķina!
Alvis, jurists
A
Kad, kas un kādā veidā sagrāva sociālo sistēmu, 4.pensiju līmeni jau 1995 gadā, kas līdz šim neļāva pieņemt normālu pensiju likumu, izlasi pētījumu - SOCIĀLĀ ATSTUMTĪBS UN SOCIĀLĀ IEKĻAUSĀNA: sitruācijas izvērtējums Latvijā, LU izdevums, atbildīgā redaktore Feliciana Rajevska, 2006.gads.
Eda
E
izšķērdēji
jancīgā
j
noteikti piedalīšos, lai tas pensiju murgs reiz beigtos! cik tad var mocīties ar nieka 50ls, bļin! :(
Alvis, jurists
A
Oranžais modrais vecis sistemātiski seko publicitātei un raksta tautu zombējošus, huligāniskus komentārus, apsaukājas un argumentu vietā apmētā ar dubļiem personības. Kas labāks - "BREX vai SEX?" - skandina reklāma un mājās atkārto bērni. Līdzīgi jājautā , kas labāk - - 2.2 miljonu tērēšana vai koruptīvās varas simtiem miljonu, miljardu izšķērdēšana? To, ka vara šķērdē simtiem miljonu, rīko divus referendumus atsevišķi, lai tikai tracinātu tautu, izlaupa valsti, kā ziņoja Pasaules banka par valsts nozagšanu, pierāda arī Sudrabas brigāde - kur ierodas, tur atrod simtiem miljonu izšķērdētu - tas tevi nerūp? Rūp 2,2 miljoni + vēl 2,2 miljonu, ko valdība šķērdē, kad varētu abus referendumus savienot un ietaupīt 2,2 miljoni. Tas tevi un oranžo bl..i nerūp, tas nerūp mūsu nabaga valdībiņu un tu, nabada cilvēciņ, uztraucies par naudas šķērdēšanu, bet ne par to, kur maisiem naudas pazūd un atmazgā.. Viss tiek darīts, lai grautu tautas referendumu - tas tevi nerūp? Jau kāds ēksperts" runā, ka referendumu arī varēs apstrīdēt. Tauta izmirst - tas tevi nerūp? Aizbrauc uz morgiem, saskaiti, cik līķu vezumu diennaktī, mēnesī, 20 gados aizvesti uz Latvijas morgiem, kam nav bijis ārsta, savas mājas, savu piederīgo, kuri miruši no bada, no neārstēšnās, no pārdzīvojumiem... Un cik 20 gados nosalušo, pašnāvnieku, noindējušos no kontrabandas "krutkas"? Arī šie pensiju grozījumi jau atpaliek no dārdzības un tautai būs jāprasa vēl un vēl, lai Eiropas cenas, algas un pensijas būtu daudz maz līdzvērtīgas. Ja te cenas ir augstākas, bet alga, pensija 3-10 reiz atpaliek, tauta brauks projām, TAS TEVI NERŪP? TAUTU BAIDĪS, ŠUASMINĀS UN DRAUDĒS AR KRAHU, ar pensiju vecuma paaugstināšanu(deputāti nav pašnāvnieki,ka tagad paaugsinās pensionēšanās vecumu). "Šausmas" tuvojas ne pensiju sistēmai, bet mafijai, kurai būs jāsavel jostas un jāstrādā vaiga sviedros vai jāpazūd no skatuves. Visvairāk mafija baidās no tautas balsu pazaudēšanas, ka tauta pati sevi aizsargā un netic mafijai un dabīgi, saruks KAMPĒJU iespējas vai var atdzimt Loskutovs un tad beigas vien būs.... Tauta mosties, pret korupciju, mafiju un izlaupīšanu ir jācīnās ar ar referendumu atbalstīšanu . Ja tu nepiedalies, referendumā, tu esi tautas interešu nodevējs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Latvietīši, jūs, mēs taču neesam garā vājie, nodevēji un paši sevis, viens otra iznīdēji?
RNS
R
Lai jau cer vien...
Pircējs
P
Nākamais referendums jārīko par cenām veikalos. Manuprāt, pircēju ir vairāk nekā veikalu īpašnieku, tātad - uzvara būs mūsu.
ezzery
e
Es specaalie ieshu un balsoshu neeeeeeee :) Kuru nav nemuzju maksajushi nevienu nodokli piekškam dot pensiju 150Ls un kuri visu muushu godiigi maksaajushi paliks iepriekshejie 200Ls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Pirms lēmumu pieņemšanas par datumu izskanēja aicinājums abus referendumus rīkot vienā dienā, tā ietaupot valsts līdzekļus.

Lai arī valdības ministri kritizējuši pensiju likuma grozījumus, ar aktīvu iejaukšanos to virzībā nogaida.

Grozījumi pensiju likumā — riskants darījums. Ekonomistes Raitas Karnītes viedoklis.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas