Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Reģionu partija tomēr nevēlas startēt "Par labu Latviju" veidotajā vēlēšanu apvienībā

Reģionu partija (RP) jeb bijusī partija "Rīgas apriņķa novadu apvienība" ceļā uz 10.Saeimas vēlēšanām mēģinās rast sadarbības partnerus citos reģionālajos spēkos un, visticamāk, tomēr nestartēs kustības "Par labu Latviju" atbalstītajā vēlēšanu apvienībā, kurā plānojusi iesaistīties arī LPP/LC un Tautas partija (TP).

To aģentūrai BNS apliecināja RP priekšsēdētājs Normunds Breidaks.

Reģionu partija iepriekš tika minēta kā viena no sarunu dalībniecēm par vēlēšanu apvienības izveidi, taču politiskais spēks izšķīries par labu sev tuvāku vērtību un domubiedru meklējumiem citās reģionālajās partijās.

"Tomēr aicināsim tās reģionālās partijas, kuras nav pievienojušās ne "Par labu Latviju", ne "Vienotībai", lai runātu vairāk tieši par reģionālajiem jautājumiem un prioritātēm," sacīja Breidaks.

Viņš informēja, ka tikšanos ar citu partiju pārstāvjiem RP rīko Ādažos un tā notiks ceturtdien plkst.18.

Tikšanās ar citu reģionālo partiju vadītājiem tiek rīkota, lai rastu kopsaucēju jauna politiskā spēka izveidei. Tā mērķis - apvienoties un pārstāvēt reģionu intereses Latvijas tautsaimniecības attīstībā un reģionālās politikas veidošanā.

Iniciējot reģionālo partiju apvienošanos, RP cer izveidot nopietnu politisko spēku, kura mērķis būtu pievērst lielāku uzmanību reģionālās politikas veidošanai Latvijā. Viena no galvenajām interesēm ir aktīvi iesaistīties Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu apgūšanā, kas patlaban ir viens no galvenajiem reģionu attīstības stūrakmeņiem.

"Paskatīsimies, vai mums izdosies tos spēkus savākt," teica RP vadītājs, norādot, ka dalību diskusijā jau apliecinājusi Tukuma partija un, iespējams, piedalīsies arī partijas "Demokrāti.lv" pārstāvji. Šī partija jau gan plānojusi piedalīties jaunveidojamās partiju apvienības "Solidaritāte" dibināšanā.

Taču, ja saruna vedinās domāt, ka spēku startam kopīgā vēlēšanu apvienībā tomēr nepietiek, RP biedriem, visticamāk, varētu ļaut pieņemt individuāli lēmumus par iespējamo startu vēlēšanās ar vienu vai otru politisko spēku.

Jau vēstīts, ka kustības "Par labu Latviju!" apvienību dalībai rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām plānots dibināt 12.jūnijā. Līdz šim datumam - aptuveni mēneša laikā - vēl vairāku partiju vadības institūcijās tiks pieņemti lēmumi par to, vai iesaistīties vēlēšanu apvienībā.

Runāt par turpmāko sadarbību šīs kustības ietvaros maija sākumā bija sanākuši ne tikai TP valdes priekšsēdētājs Andris Šķēle un LPP/LC vadītājs Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers, bet arī pārstāvji no vairākām reģionālajām partijām - "Ogres novadam", apvienības "Iedzīvotāji" no Ikšķiles novada, "Jūrmala - mūsu mājas", "Latgales tauta", kā arī Reģionu partijas (bijušās Rīgas apriņķa novadu apvienības) un pērn dibinātās partijas "Jaunlatvija".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas