Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Reitingi: Septembrī krīt atbalsts Saskaņai, pieaug JKP un Attīstībai/Par!

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu rīt, parlamentā visticamāk iekļūtu septiņas partijas, atklāj jaunākie partiju reitingi, ko veicis pētījumu centrs SKDS pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma. Lielākais atbalsts aizvien būtu partijai Saskaņa – 17,2 procenti, taču tā piedzīvojusi arī lielākās izmaiņas starp partijām ar -4,3%, svētdien vēstīja LTV.

Nedaudz atbalsts sarucis Zaļo un Zemnieku savienībai, ko izvēlējušies 9,4% (-2,1%). Gandrīz nemainīgs atbalsts ir Nacionālajai apvienībai ar 6,9% (+0,8%), bet mazliet sarucis partijai KPV LV – tagad par to balsotu 6,2% (-1,3%).

Šīm partijām ar pozitīvu tendenci, salīdzinot ar aptauju augustā, seko Jaunā konservatīvā partija ar 5,2% (+2,3 %) un Attīstībai/Par! ar 5% (+1,9%), savukārt Jauno Vienotību atbalstītu 3,8% respondentu (-1,3%).

Septembra vidū atbalsts Latvijas Reģionu apvienībai bija 2,2% (-0,7%), Latvijas Krievu savienībai - 1,7%  (+0,5%), No sirds Latvijai - 1,5% (-0,3%) un Progresīvajiem - 1,2% (+0,3%).

Pārējo vēlēšanām pieteikto partiju saraksti nav sasnieguši pat pusprocenta atbalstu, ziņoja LTV.

Nedaudz pieaudzis ir arī to aptaujas dalībnieku skaits, kuri vēl nezina, par kuru sarakstu balsot.

Ja neizlēmušo balsis sadalītos tieši proporcionāli savu izvēli izdarījušajiem, Saeimā tad iekļūtu septiņas partijas: Saskaņa (27,8%), Zaļo un Zemnieku savienība (15,2%), Nacionālā apvienība (11,1%), KPV LV (10,1%), Jaunā konservatīvā partija (8,4%), Attīstībai/Par! (8,1%) un Jaunā Vienotība (6,1%). Šādi rēķinot, pārmērīgi tālu no piecu procentu barjeras nebūtu arī Latvijas Reģionu apvienība (3,6%), bet divu procentu robežu, kas pēc reāla vēlēšanu rezultāta ļauj saņemt valsts finansējumu, šajā aptaujas griezumā pārsniedz arī Latvijas Krievu savienība (2,8%) un No sirds Latvijai (2,4%) un ļoti tuvu būtu Progresīvie (1,9%).

Aptauju veica pētījumu centrs SKDS pēc LTV pasūtījuma. Aptauja no 8. līdz 18. septembrim veikta visā Latvijas teritorijā, klātienē aptaujājot teju tūkstoš pilsoņu, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu. Šoreiz atšķirībā no augustā veiktās aptaujas izlasē iekļauti arī par 75 gadiem vecāki respondenti.

Top komentāri

Ilona Kulda
I
Īstie reitingi būs redzami 7.oktobrī
realitāte
r
Mums ir politiskās partijas, kas nekritiski pielien Krievijai, un tādi paši pielīdēji ES, bet pa vidu laipotāji starp šīm divām galējībām. Kad laipotāji sāks ieņemt stingrāku un gudrāku nostāju varbūt kaut kas sanāks. Pašlaik kam uzticēties ir maz, un šādi cilvēki partijās ir mazākumā.
novērotājs
n
Attīstībai/Par - tas ir cerību triumfs par pieredzi. Cilvēki, kuri nodarbojušies ar iepriekšējo politisko spēku šķeltniecību un ir slīkstoša kuģa pamešanas taktikas cienītāji, nav uzticami. Grūtā brīdī viņi atstās valsti likteņa varā un pratīs savu rīcību attaisnot ar kvēlām runām...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas