Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Reizniece-Ozola: Gatavojos darbam opozīcijā

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ceturtdien intervijā Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā atzinusi, ka jau gatavojas darbam Saeimas opozīcijā.

"Es gatavojos uz to, ka strādāsim kā Saeimas deputāti opozīcijā, kaut gan, protams, strādājot valdībā, ir pierasts pie pavisam citas atbildības, dinamikas, tempa. Formāli, protams, Saeimas deputāts ir augstāks amats nekā ministrs, bet man patīk strādāt valdībā, jo valdībā tu bieži vien redzi rezultātus un no tavas jaudas lielā mērā ir atkarīgs, cik daudz vari izdarīt. Protams, ka vēlētājs šobrīd ir izteicis savu gribu, un, visticamāk, valdību vadīs citi politiskie spēki. Ar to es arī rēķinos," atzina Reizniece-Ozola.

Jāatgādina, ka atbalsts ZZS 13. Saeimas vēlēšanās strauji sarucis, ja salīdzina ar 12. Saeimas vēlēšanām - zaļzemnieki ieguva vien 11 mandātus (12. Saeimas sasaukumā - 21 mandāts). 

Ministre gan norādīja, ka pārvēlēti ir visi pašreizējās valdības ZZS ministri.

Reizniece-Ozola neveiksmi skaidroja arī ar ZZS nespēju "modernizēt" savu tēlu: "Kampaņa, ja palūkojamies uz ZZS - pieci dažādi vēlēšanu apgabali un piecas dažādas kampaņas. Tas droši vien vēlētājam radīja apmulsumu, kas šobrīd ir ZZS? Vai tie ir čempioni (atsauce uz Rīgas vēlēšanu apgabala kampaņas saukli "Labo darbu čempioni), vai Aivars Lembergs, vai zemnieki? Vēlēšanas varbūt nebija īsti labā laikā ZZS, kad mēs esam jaunas identitātes meklējumos."

Ministre, kura patlaban ir politiskā spēka Latvijai un Ventspilij biedre, norādīja, ka apsver domu pievienoties Latvijas Zemnieku savienībai (LZS). "Tas, ka es jau tik ilgu laiku darbojos nacionāla līmeņa politikā, protams, man liek domāt par iesaisti kādā nacionāla līmeņa politiskajā spēkā, un LZS man ir simpātiska ar to, ka tā ir tradīcijām bagāta partija, no šīs partijas nāk tādas izcilas personības kā Zigfrīds Anna Meierovics. Tas ir nacionāli konservatīvs spēks. Ja es tajā darbotos, tad mans pienesums būtu padarīt to par tādu daudz eiropeiskāku nekā šobrīd - modernāku, dinamiskāku, mūsdienu prasībām atbilstošāku, ja tā var teikt."

Reizniece-Ozola arī noraidīja runas, ka tieši viņa varētu nomainīt Augustu Brigmani LZS valdes priekšsēdētāja amatā: "Tas neatbilst patiesībai. Droši vien jau ir dzirdēts, ka Brigmaņa kungs vakardien pacēla jautājumu par sevi kā par vadītāju un vēlreiz guva apstiprinājumu sava darba turpināšanai. Tas, manuprāt, ir svarīgi, rada stabilitāti arī LZS šajā tik mainīgajā laikā." 

Laikraksts Diena ziņoja, ka trešdien vakarā notika Latvijas Zemnieku savienības valdes sēde, kurā LZS priekšsēdis Augusts Brigmanis ir aicinājis valdi nobalsot par uzticību viņam un saņēmis pārliecinošu atbalstu.

Top komentāri

Buba
B
Jāmācās spēlēt ar melnajiem, - kad nekādi nevarēs koļegovas bīdīt uz VID
Rūdolfs
R
Lai tik meitene pastrādā opozicija, pietiekoši ilgi bijusi pie siles kopā ar savu vīru-Ozolu LIAA vadītāju...
bet
b
viņa tak tukša vieta finanšu lietās....Budžeta projektus sastāda tā ka tur milzu naudas tiek savējiem un draugiem, nodokļu politika bez sajēgas, Fin.min. pakļautības un pārraudzības iestādēs naudu tērē bez sajēgas, Fin.min. neiedziļinoties lietās ļauj katrai ministrijai pieprasīt budžetā naudas, kas tām patiesībā nemaz nav vajadzīgas, VID strādā bezjēga, utt...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas