Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Reorganizēs trīs profesionālās skolas un izveidos Rīgas Būvniecības vidusskolu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) no 15.oktobra iecerējusi reorganizēt trīs profesionālās skolas un izveidot jaunu izglītības iestādi - Rīgas Būvniecības vidusskolu.

Paredzēts reorganizēt Rīgas Jūras transporta profesionālo vidusskolu, Rīgas Būvamatniecības vidusskolu un Rīgas 13.arodvidusskolu, kas ir ministrijas padotības iestādes. Par to otrdien lems valdība.

Rīgas Jūras transporta profesionālā vidusskola īsteno trīs profesionālās izglītības programmas, un taja mācījās 251 jaunietis, lai gan skolas ēkas ietilpība ir 350 izglītojamo. Savukārt izmaksas uz vienu skolēnu ir 1818 latu. Skolā strādā 41 darbinieks, no tiem 22 ir pedagogi. Vidusskolai ir arī pāris tūkstošu latu parāds.

Savukārt Rīgas 13.arodvidusskola īsteno sešas profesionālās izglītības programmas. Tajā mācījās 424 skolēni, lai gan skolas ēkas ietilpība ir 600 izglītojamo, bet izmaksas uz vienu skolēnu ir 1851 lats, savukārt kopējais darbinieku skaits ir 78, tostarp 43 skolotāju.

Rīgas Būvamatniecības vidusskola īsteno vienpadsmit profesionālās izglītības programmas, un tajā mācījās 696 izglītojamie, lai gan skolas ēkas ietilpība ir 850 skolēnu. Izmaksas uz vienu skolēnu ir 1568 lati. Kopējais darbinieku skaits ir 105, no tiem 59 ir pedagogi. Skolai ir arī nepilnu deviņu tūkstošu latu parāds.

Jauno izglītības iestādi izveidos uz Rīgas Būvamatniecības vidusskolas bāzes.

"Reorganizācijas ieguvums ir tas, ka, izveidojot jaunu izglītības iestādi, tiks samazinātas ēku uzturēšanas izmaksas, kā arī tiks nodrošināts valsts budžeta līdzekļu un profesionālās izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes racionāls izlietojums, veicināta profesionālās izglītības kvalitātes uzlabošana un profesionālās izglītības programmu aktualizēšanu atbilstoši darba tirgus prasībām," IZM skaidro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas