Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Repše gatavs likt VID patrulēt, lai iekasētu dienesta auto nodokli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kads var paskaidrot
K
Vai kads var paskaidrot vai VIDam ir likumigas tiesibas ta vienkarsi stopet jebkuru masinu uz ielas un vai man uz sadu stopesanu ir jaapstajas un jaielaizas jelkadas sarunas??? Tad jau kukulnemeju skaits strauji triskarsosies - celu policija, VIDs, tulit vel sanitara inspekcija ierosinas sakt privatmasinu parbaudi uz cukas gripas uzsejumiem un gaisa kvalitates kontroli...
Ņerga
Ņ
Einar! A davai pats lien ārā no dienesta auto un ej ielās patrulēt! Būs labs skats, kā ministrs pa jumtiem skraidīs un izsekos nelietīgos nodokļu nemaksātājus! Plānvprātība šajā valstī laikam pieaug spēkā...
janiks
j
Nu malacis Repše. Būs kā padlatvijā - kas nav milicis vai zaldāts brīvi kļūst par stukaču. Uz priekšu aprobežotais...
Kaspars Bergmanis
K
Pēc kādiem kritērijiem VID darbinieks noteiks, ka a/m uz ceļa atrodas darba vai privātā kārtā? Likumdošnā nav ne vārda teikts, ka VID darbinieks uz ceļa drīkst apturēt autotransportu un pārbaudīt to ! Izskatās, ka šis nodoklis būs kārtējais Repšes murgs. Līdzīgu murgu viņš radīja- RISKA NODEVAS izskatā.
x
x
Nu mulkibas ka var kads aizradit ko drikst privatais darit ar savu personigo masinu? Ka jau teicu dzivoju Kanada un man ir sava smaga fura, neviens man nevar aizradit ko darit ar savu masinu, ta nav neviena darisana vai es braucu ar furu pie sievasmates vai uz lielajiem ezeriem sauloties, man gan ir jaizraksta celazime pat ja es braucu sauloties jo Kanada ir likums ka nedrikst but pie stures ilgak par 14 stundam bet nodokli par to ka es braucu sauloties... nu idiotisms!!!! es saprotu valsts transoprtu lai netera krona benzinu un nelauz krona masinu tas ir saprotams.......REPSE SOREIZ SATAISIJA SUDUS!
Ha Ha Haaaaaa
H
Ja jau ir likums par uzņēmuma (transporta) izmantošanu privātām vajadzībā, tad patiesam i jābūt apgalvojumam - privāta tranporta izmantošana uzņēmuma vajadzībām. Nu re kaut vai dienu mēnesi uzņēmuma tranportu pie sētas un izbrauc ar privāto- (nu kaut vai virtuāli) un re daži labumi uz sitiena rokā gan attaisnoti izdevumi gan "prēmijām" sanāks
WC
W
Ādas kostīmiņs. Kā nākamais - ādas mētelis ar naganu....
WC
W
Un šitais frukts vdīja valsts banku? Un Rīmševics bija viņa vietnieks? Nu tad nebrīnāties, ja esam tur kur pat saule neiespīd
Ha Ha Haaaaaa
H
Einār esi džeks, uzkāp kokā!
Lems
L
Jāievieš Ministru nodoklis. Katram ministram par Valsts krēsla deldēšanu jāmaksā 5Ls dienā. Bet vispār es par Eināriņu biju labākās domās....ne par velti tautā ir paruna ka vīrus pārbauda ar naudu, varu un sievietēm, diemžēl izskatās ka ne ar vienu no šīm pārbaudem Einārs nav ticis galā...
Nodokļu maksātājs
N
Un klāt tiem kontrolierim vēl policijas darbiniekus-kā savadāk apturēt a/m. CSN neparedz, ka šoferim jāpakļaujas kadiem konduktoriem. p.s. Vispar tos kontrolierus tagad bez tam vēsels lērums, vel jāveido par mūsu naudu...Riebjas.
Ērglis
Ē
"Kāpēc es neticu šai valstij un tās valdībai? Šodien tāpēc, ka šīs valsts finanšu ministrs, kaut kāds Repše, paziņo, ka LR Satversmes tiesa ir pieņēmusi politiski bezatbildīgu lēmumu.Šis suteneru modes zīmju cienītājs i neapjēdz, ka Satversmes tiesa nepieņem politiskus lēmumus, gadās, ka šīs tiesas lēmumiem ir politiskas sekas, bet ne citādi!" ST nedrīkst pieņemt politiskus lēmumus. Bet tikko vienu tādu pieņēma. ST vajadzēja atbildēt par faktu - bija tiesības valdībai vai nebija mazināt pensijas. Bija, BET.... Un šī BET daļa, kas ATKLĀTI netiek slēpta, ka mērķis bija politiski iedot valdībai kurvīti un atfubolēt lēmumu atpakaļ, arī ietvar tīrāko politiku. Vietā un laikā, kad ir vajadzīga noteiktība, ST izvēlējās spēlēt atklāti politiskas spēlītes, kuras nevienam nenesīs absolūti nekādu labumu. Politiskajā spēlē šim ST sastāvam jau ir iesista roka - Abrene kā piemērs ir ļoti skaidrs.
Berta
B
Ja kas, visā pasaulē nodokļu inspektorus uzskata par vislielākajiem kretīniem. Ar ko Latvija savādāka? Nodokļi IR jāmaksā, un tas nav diskutējams jautājums.
x
x
REPSE SOREIZ KAUT KO SAPUTROJIS, es biju domajis ka iet runa par valstij piederoso transportu, TE IR KAUT KADS DEBILIZMS, es dzivoju Kanada esmu smagas masinas ipasnieks NEVIENAM IDIOTAM SEIT NAV TIESIBU MANI APTURET UN JAUTAT KUR ES BRAUCU! Seit galvenais ir lai masina butu atbilstosa teh stavokli un butu apdrosinasana.
targash
t
John Down jau ir aprakstījis šo sindromu. viņķelis (kā jau dakteris) teiktu: ar sindromu sirgstošie agri atdod galus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ UZŅĒMĒJI

Baltkom preses sekretārs Lauris Kļaviņš:

BALTKOM grupā pastāv dažādi veidi un nosacījumi, ar kādiem darbinieki izmanto uzņēmuma auto darba un privātajām vajadzībām - darbinieku privāto auto noma, līzings, uzņēmuma auto, u.c. To, kā tieši noteikt autoparka lietošanas nosacījumus, lemsim pēc iepazīšanās ar noteikumu gala redakciju, kad būs apstiprināti precīzie nosacījumi. Katrā ziņā uzņēmuma politika būs vērsta uz pēc iespējas efektīvāku autoparka izmantošanu saskaņā ar tiešajiem darba pienākumiem.
Jāatzīst, ka ir izveidojies iespaids, ka šī iecere par jauno nodevu tapusi steigā, kā papildu "ielāps" dilstošajam budžetam. Nav arī skaidrs, kāds būs nodevas pielietojums, proti, kādiem tieši nolūkiem tiks virzīti šie ieņēmumi. Runājot par nodevas piemērošanu amatpersonām, nav skaidra motivācija tam, kādēļ augstākās valsts amatpersonas iecerēts atbrīvot no šīs nodevas. Tas neatbilst solidaritātes principiem un krīzes apstākļos nerosina pilsoņus ar sapratni uzņemt papildu nodevas.

Spilva Finanšu direktors Toms Didrihsons

Uzskatu, ka nodoklis pats par sevi ir kārtējais birokrātiskais slogs uzņēmumiem, un, vai to visi maksās vai nē, pašreiz ir grūti spriest. Tie kuri ir maksājuši nodokļus, piemēram Spilva, to turpinās arī darīt.
Lai nodokļa iekasēšana strādātu efektīvi, ir jābūt stingrai kontrole. Stingra kontrole prasīs ievērojamus cilvēkresursus kontrolējošās iestādēs, kas nenovēršami palielinās to izmaksas. Domāju, ka pašreiz valstij nav efektīva mehānisma, kā veikt kontroli. Līdz ar to arī šis procesa posms tiks pārlikts uz uzņēmēju pleciem. Ja izpilde un kontrole ir koncentrēta vienā pusē, diez vai to var saukt par efektīvu sistēmu.
Spilvā jau šobrīd notiek km uzskaite visiem transporta līdzekļiem. Ir daļa darbinieku, kuru ģeogrāfiskā darba vieta vai darba specifika prasa transportlīdzekļa izmantošanu arī ārpus darba laika. Taču kopumā Spilva cenšas dienesta transportlīdzekļus izmantot tikai darba pienākumu pildīšanai.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas