Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Repše: pirmajām personām pašām jāpiesakās maksāt dienesta auto nodokli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
padomnieks
p
Nav nevienam nekur jāpiesakās!Jāpieņem likumi,lai tos ar shēmām NEVIENS nevar apiet!
vēlētājs
v
Tāpat kā ministrijām pašām jāizlemj,vajadzīgi vai nē,ir parlamentārie sekretāri? Izrādās,ka pat ļoti vajadzīgi! Un ne tikai parlamentārie sekretāri,bet pat katrai ministrijai savs speciālais atašejs Briselē! Ko viņi tur dara un pat kā viņus sauc,nezina neviens!
Karamba
K
Vispār jā, tā vietā lai izdomātu kādus pajocīgos nodokļus.. bij taču funkciju auditi, un kas tur vēl..Atteikšanās no kaut vienas no tūkstotsciktur ir notikusi?Nav. Ok, tāda mūsu politrealitāte- katrai partijai savs feodālais valdījums, to aiztikt nedrīkst un JL jārēķinās ar " koalīciju".Pļukt.Te arī visas reformas apstājas...Kas to purvu varētu mainīt- labs jautājums.Jo lai mainītu politiku, jāmaina politiķus.. kuri gan uz nākamām vēlēšanām būs atkal tie paši vecie,labi sistēmas locekļi.Vāveres ritenis.
NPPIP Viesturs
N
pirmā vai otrā persona, kāda starpība. Ja tu dzīvo valstī, tad arī uzņēmies saistības ar valsti. Lai cik grūti ietu, lai kādi ceļi šķirtu, jābūt kopā ar valsti. Vari nebūt ar Saeimas deputātiem Jēkaba ielā, vari nebūt ar ministriem Brīvības ielā. Bet esi ar valsti! Esi ar valsti tādu, ko tu esi vienmēr mīlējis. Kur citur latviešu valoda skan tik daiļi, kur citur latvji zemi var saukt par mājām? JL pēdējās divās dienās mētājas ar deklaratīvām normām. Un ja tikai deklare, bet neko nedara, tad tauta par muldoņām tos arī uzskatīs. Nost ar Repši! Nost ar Dombrovski un Kamparu! Nost ar šo nācijas pašnāvniecisko budžetu!
targash
t
Skaidrs, ka kaut ko vajadzēja griezt un kaut kādus nodokļus celt arī vajadzēja. Vēl skaidrs, ka budžets visticamāk nepildīsies. Daudz laika ir iztērēts velti, valsts nav atteikusies no nevienas f-jas, nav padarījusi efektīvu valsts pārvaldi, nav veicinājusi nodarbinātību (IIN palielin. ir solis pretējā virzienā). Nu tagad ir iegūti vēl daži mēneši, lai kaut ko mainītu. Tikai man ir aizdomas, ka nekas nemainīsies.
fiksais
f
Nākošās vēlēšanu kampaņas devīze ir NEVIENS. NEVIENS no kādreiz ievēlētajiem Saeimā nedrīkst tikt ievēlēts! Ir jāļauj nākt citiem cilvēkiem pie varas. Visi tie, kas šos pēdējos 19 gadu ir bijuši pie varas praktiski ir iznīcinājuši valsti. Tātad NEVIENS no iepriekšējiem - to derētu ielāgot ikvienam Latvijas iedzīvotājiem!
Kā JL var nemelot!
K
Jaunas vēlēšanas būtu bijušās, ja pats JL tās nebūtu izcūkojis, raudamies pie siles! Vai tad to aizmirsi? Bet tagad katru dienu to tikai dzirdu , ka taukpurni jaunslauceņiem strādāt neļaujot... Bet ko tad līda TP apkampienos? Tagad , lai savu siles laiku arī lai apraud zem deķa, nevis tautai te nevarīšus demonstrē. Nepatik man šādi veči, kas ir tādi kā puņķainas maskavijas bābas...
Arturs - Pensionars
A
Savdabīga filozofija.Vispirms ar PVN un akcīzes nodokļiem atņem celtniecības resursus,tad ar IIN,liek samaksāt par to ,ka pelni,bet tad,ja palikušo nenoplītē kādā lētā salā,tad liek maksāt otreiz par to ko esi nopircis,proti par zemi un dzīvokli.Kā vakar prese rakstīja,par zemi otreiz samaksāsi 66-os gados,par dzīvokli 33 gados.Acīmredzot Repše ir pārbijies no domas,ka latvieši bagāti paliks.
nesapratis
n
Nu laikam, cik ilgi dzīvošu, tik nebeigšu brīnīties par visiem šitiem "brīnumiem" ! Nu pasakiet, mīļie cilvēki - ja jau šis nodoklis JĀMAKSĀ visiem ( solidāri ) , tad kas liedz izmainīt noteikumus, kuros paredzētas pirmo personu atlaides, un noteikt, ka jāmaksā VISIEM ??!! Tagad Repše piedāvā pirmajām personām pārkāpt noteikumus, vai kā?! Neko nesaprotu. Vai nu pats būšu no Marsa, vai nu kāds cits te...
dzeris
d
Repšem taisnība, vissakar;igākais un reāli domājošais finanšu ministrs. Tāpēc jau saeima atteica viņam tās papildus pilnvaras, ko ieteica SVF.
Ērglis
Ē
Nevis olas, bet gan fakts, ka TP neskatoties uz nu jau 4 (vai 3 neatceros precīzi) balsu zaudējumu Saeimā, tā joprojām praktiski ir centrs, bez tās NEKO izdarīt nav iespējams. Alternatīva ir valdības krišana, ārkārtas vēlēšanas, lata brīvlaišana....bardaks kolosāls. Neviens to negrib.
Karamba
K
Varbūt kaut ko nesaprotu, bet izskatās ,ka'valsts būtībā sāks pildīt līzinga kantora funkcijas..par attiecīgu piķi mēnesī var gluži legāli dabūt personīgā lietošanā par nodokļiem iegādātu autiņu.Vai tā? Tātad ierēdņu vizināšanās personīgajās darīšanās pēc idejas, tiks legalizēta'.Kad tik naudiņš samaksāts.... Vai privātpersona arī drīkst pieteikties valsts automobīlim, un kur? :)
Mg
M
Man ir pretenzijas, ka netiek izskaidrotas šīs sastāvdaļas, kāpēc par katra nodokļa palielinājuma procentu never pateikt - kādu efektu tas dod budžetam, kādi ir riski (investīciju mazināšās, uzņēmumu maksātspēja, privātpersonu maksātspēja, u.c.), par cik pieaug administrēšanas izmaksas, par cik samazinās citu nodokļu ieņēmumi, u.t.t. Tad varētu to visu izvērtēt, bet tagad ziņas ir pretrunīgas. Redz, Tu saki, ka PVN palielināšana ir ļoti slikti, bet IIN pieņemami, bet Darba devēju konfederācija apgalvo pretējo, arī eksportētājiem (un tos taču mēs vismaz vārdos atbalstam) PVN izmaiņas nav svarīgas. Tas pats par progresīvo IIN, cik tika teikts, tad tas ieguvums naudas izteiksmē būtu mazs, pie tam būtiski palielinātos nodokļa administrēšana. Vienīgi tas varbūt līdzētu tautas nomierināšanai. Es neatbalstu tos politiķus, kas noveda valsti krīzē, lai gan krīze ir ne tikai Latvijas politiķu vaina, bet nav vairs iespējams pagriezt laiku atpakaļ un izdarīt savādāk. Dombrovskis, Repše, u.c. uzņēmās vadīt tādu valsti kāda tā ir. Es gribu gūt pārliecību, ka tagad tiek pieņemti šai situācijai vislabākie lēmumi, nevis visu laiku salīdzināt vai šobrīd pieņemtie lēmumi ir labāki vai sliktāki par tiem ko kādreiz pieņēmuši citi.
Ērglis
Ē
Ja nemaldos, tad IIN palielināšanu kā variantu pret dzīvokļa nodokli ierosināja neviens cits kā.....wait for it.....Tautas partija! :)
Kā JL var nemelot!
K
Tev patīk visās lietās vainot TP. Tam piekrītu, bet kur tad LB un FKTUK, kuras nogulēja Parex apšaubāmās štelles. Krūmaine un rimsītis sēž kā ķipi savos amatos un ņirgādamies saņem lielo piķi, lai gan pēc patiesības šiem jau sen rūtotu sauli kopā ar tepešņikiem vajadzēja skatīt. bet nekā. Dzirdu jau veselu gadu , ka JL olas traucējot darbu darīt! Vai nav šiem pentoga večiem par ilgu savu nespēju bazūnēt, jo tak par glābējiem mpieteicās tautai, bet tagad tautai vēl priekš pamperiem no sava mazumiņa jāatmet, lai JL pacaniem slapji dupšuki nesaltu. Vai nav neērti? Kur nu vēl apkaunēties prasīt šiem vanckariem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas