Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Riekstiņš: ASV jaunā kodolpolitika ir svarīgs solis miera un drošības veicināšanā

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) atzinīgi vērtē ASV administrācijas otrdien publiskoto ziņojumu par kodolpolitiku (Nuclear Posture Review). ASV ziņojums par jauno kodolpolitiku ir svarīgs solis starptautiskā miera un drošības veicināšanā, uzskata ministrs

ASV ziņojumā paustie mērķi un politikas principi ir svarīgi gan kodolatbruņošanās, gan ASV saistību pret saviem sabiedrotajiem kontekstā. „Uzskatu, ka jaunā politika ir viens no ASV secīgiem soļiem atbruņošanās virzienā, kas savukārt būtiski veicinās kodolieroču izplatības novēršanas jautājumu risināšanu,” norāda M.Riekstiņš.

Ārlietu ministrs vienlīdz atzinīgi novērtē ASV ziņojumā pausto apstiprinājumu līdzšinējām drošības saistībām pret saviem sabiedrotajiem un partneriem. „ASV jaunā kodolpolitika ir svarīgs apliecinājums ASV ciešajai saiknei ar Eiropas drošību. Tā atbilst Latvijas drošības interesēm. Attiecīgi Latvija arī NATO ietvaros turpinās piedalīties diskusijā par kodolatturēšanas politikas stiprināšanu,” uzsver Latvijas ārlietu ministrs.

Māris Riekstiņš arī izsaka atbalstu atklātai, skaidrai un pārskatāmai ASV kodolpolitikai, kas kalpo kā piemērs arī citām valstīm. „Latvijas interesēs ir redzēt pozitīvus turpmākos soļus taktisko kodolieroču pārskatāmības un samazināšanas virzienā mūsu pierobežā,” papildus atzīmē M.Riekstiņš.

Jaunajā ASV atomieroču izmantošanas stratēģijā paredzēts ierobežot atomieroču izmantošanas iespējas. Tas ir solis ceļā uz ASV prezidenta Baraka Obamas pasludināto mērķi par pilnīgu atteikšanos no atomieročiem, lai atbrīvotu pasauli no bīstamākā ieroču veida. Pateicoties šim solījumam, B.Obama pagājušogad saņēma Nobela Miera prēmiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas