Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Riekstiņš: Kalvīša vakariņas ar Putinu lika jautāt, vai ministrija “filmē laukumu”

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) atzīst, ka bijušā premjera Aigara Kalvīša (TP) tikšanās un vakariņas ar Krievijas premjeru Vladimiru Putinu, daudzos radīja jautājumu – vai ministrija “filmē” laukumu. Taču vienlaikus viņš atklāj, ka vēl joprojām nav ticies ar A.Kalvīti, lai pārrunātu viņa sarunas rezultātus ar Putinu.

Jau esam ziņojuši, ka A.Kalvītis septembra beigās uzņēmēju foruma laikā "Krievija sauc” tikās ar V.Putinu. Viņiem bija vairāku stundu ilgas vakariņas. Tas radīja jautājumu, vai Ārlietu ministrija ir informēta par tikšanos ar augsto Krievijas valdības amatpersonu.

“Kalvīša brauciens daudziem liek jautāt, vai ministrija pilnībā "filmē" laukumu. Es biju informēts, ka Kalvītis dodas uz biznesa konferenci Maskavā, kurā piedalīsies ne tikai Krievijas uzņēmēji, bet arī daudzi ārvalstu uzņēmēji. Pirms došanās viņš man pastāstīja, ka, iespējams, viņam būšot iespēja aprunāties ar Krievijas premjeru. To, kur un kādā veidā tas notiks, Kalvīša kungs man neminēja. Skaidrs, ka Kalvītim netika dots īpašs mandāts runāt Latvijas valdības vārdā. Mums nevajadzētu piešķirt kaut kādu unikalitāti faktam, ka bijušajam premjeram ārvalstīs tiek izrādīta uzmanība,” uzskata M.Riekstiņš.

Kā intervijā Latvijas Avīzē saka M.Riekstiņš, viņš lūdzis A.Kalvīti “uztaustīt”, kā Putins raugās uz abu valstu attiecībām. Mums esot svarīgi izmantot katru iespēju mērīt abu valstu attiecību temperatūru un, ja to Kalvītis var izdarīt, viņš neredzot tur neko sliktu.

“Es nezinu par tām trim stundām, jo neesmu ticies ar Aigaru Kalvīti pēc viņa brauciena – viņš atkal devies privātās darīšanās ārpus Latvijas. Pirms braukšanas uz Maskavu Kalvītim lūdzu, ja gadījumā viņš tiksies ar Putinu, lai mēģina uztaustīt, kā Putins raugās uz abu valstu attiecībām – vai viņš uzskata, ka tās ir svarīgas, vai ir iespējams progress starpvaldību līgumu jautājumā… Mums ir svarīgi izmantot katru iespēju mērīt abu valstu attiecību temperatūru. Ja to Kalvītis var izdarīt, es neredzu tur neko sliktu.”



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas