Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Riekstiņš: NATO valstis paļaujas, ka Krievija ieklausīsies stingrajā aicinājumā

“Valstis pārdomā dažādus scenārijus, tomēr šobrīd ir zināma paļaušanās, ka Krievija ieklausīsies stingrajā aicinājumā izvest karaspēku un atgriezties pie situācijas normalizēšanas,” intervijā Latvijas radio pēc NATO valstu ārlietu ministru sanāksmes sacīja ministrs Māris Riekstiņš (TP).

Viņš norādīja, ka saistību nepildīšana gan īstermiņā, gan ilgtermiņā nāk par sliktu pašai Krievijai. “Arī šodien lasāmas ziņas, ka burtiski pēdējās divās dienās Krievijas ekonomika krīzes dēļ ir zaudējusi līdz pat 7 miljardiem dolāru,” minēja ministrs.

Prognozējot, kad Krievija atvilks savus spēkus no Gruzijas, M.Riekstiņš atgādināja, kā notika Krievijas karaspēka izvešana no Baltijas valstīm, kas nebija ātra. “Ievest karaspēku ir nadzīgi, bet izvest ne tik.”

M.Riekstiņš neuzskata, ka militārā konflikta dēļ, Latvijā būtu jāieved papildus NATO spēki, tomēr viņš piekrīt, ka valsts drošības ekspertiem jāveic situācijas analīze. “Vai tas nozīmē vienkāršotu pieeju, ka mums šeit būtu vajadzīgi papildus NATO spēki, nezinu, domāju, ka tas pat nav nepieciešams, bet es piekrītu, ka jāveic rūpīgs situācijas izvērtējums,” teica ārlietu ministrs M.Riekstiņš.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

“Mēs jau esam norādījuši, ka mēs nevaram turpināt sadarbību kā iepriekš. Mēs aicinām Maskavu parādīt – kā vārdos, tā darbos –, ka tā var pildīt savas saistības attiecībā uz principiem, uz kādiem mēs esam vienojušies balstīt savas attiecības.”

Fragments no NATO paziņojuma par situāciju Gruzijā 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas