Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Riekstiņš nepiekrīt, ka attiecībās ar Krieviju reizēm vajadzētu paklusēt

Ekonomisko interešu vārdā Latvijai “šad tad ir jāizmanto iespēja paklusēt attiecībās ar Krieviju”, šādu viedokli, noslēdzot vizīti Kazahstānā, žurnālistiem pauda satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC). _Dienas _aptaujātie politiķi šai domai nepiekrīt, tomēr kreiso partiju pārstāvji ministra teiktajā saskata daļu patiesības.

A. Šlesers mudina Latviju sekot “Somijas modelim” - vairīties no jebkādiem asumiem savu ekonomikas interešu vārdā. Viņš gan piebilda, ka “vienu dziesmu ar Krieviju” arī nevajag dziedāt, taču nevar vienmēr “pirmie kliegt”. “Es aicinu, lai to karogu nes citi,” viņš sacīja.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) Dienai norādīja, ka Latvija mēģina attīstīt dialogu ar kaimiņos esošo Krievijas Federāciju atbilstoši savām interesēm, tajā skaitā arī ekonomikas interesēm. Viņš gan atzīst, ka tajā pašā laikā ir virkne jautājumu, par kuriem abām valstīm viedokļi atšķiras. Pēc M.Riekstiņa vārdiem, “šo atšķirīgo pozīciju, mēs arī paužam”. Ministrs norāda, ka attiecības jāmēģina veidot pēc iespējas lietišķi, savukārt, ja ir domstarpības, tad par to ir jārunā. Ārlietu ministram neesot faktu, kas liecinātu, ka no Latvijas pozīcijas Gruzijas jautājumā, kas saskan arī ar citu Eiropas Savienības un NATO dalībvalstu nostāju, būtu cietušas kaut kādas Latvijas ekonomiskās intereses.

Saeimas deputāte Sandra Kalniete (PS) Dienai pauda pārliecību, ka Latvija ir ieņēmusi pareizo pozīciju, kas jāuztur arī turpmāk veidojot Eiropas Savienības un NATO kopīgu nostāju. Pēc S.Kalnietes teiktā, A.Šlesera priekšstats par ekonomikas attīstību un izdevīgumu ir “ļoti ierobežots”. Viņasprāt, Krievijā ir šaurs elites slānis, kas nosaka, ar ko tirgoties un ar ko ne. “Tas ir izdevīgums dažiem, nevis tam, kurš ir konkurētspējīgāks,” pārliecināta deputāte. Viņasprāt, izdevīgāk tirgoties vienmēr ir ar tām valstīm, kurās pastāv demokrātija un brīva tirdzniecība, jo “tur viss notiek dabīgā veidā”. S.Kalniete arī uzskata, ka no tā, ka kāds klusē attiecībās ar Krieviju, kāds var iegūt īslaicīgi, bet “ilgākā laika periodā arvien pieaugs prasības, kuros tematos būtu vēl jāpaklusē”.

Savukārt Saeimas deputāts Nils Ušakovs (SC) uzskata, ka A.Šleseram ir ļoti plaša pieredze jautājumos, kas skar ekonomisko sadarbību, tajā skaitā arī ar Krieviju. “Šajā situācijā es respektētu viņa viedokli,” norādīja N.Ušakovs. Pēc viņa viedokļa, Latvijai vienmēr jāieņem konstruktīvā pozīcija, kas pirmam kārtam balstās uz Latvijas valsts interesēm. Savukārt efektīva ekonomiskā sadarbība ar kaimiņvalstīm veido lielu daļu no Latvijas valsts interesēm, uzskata deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Kā uz A. Šlesera izteikumiem Kazahstānā reaģēja Valsts prezidents Valdis Zatlers, lasi žurnālistes Guntas Slogas blogā!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas