Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Riekstiņš neuzskata, ka ĀM būtu pasliktinājušās attiecības ar prezidenta kanceleju

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš neuzskata, ka starp Ārlietu ministriju (ĀM) un Valsts prezidenta kanceleju pēc Latvijas vēstnieces ANO Ņujorkā amata kandidātes Vairas Paegles epopejas būtu pasliktinājušās attiecības.

Ministrs intervijā aģentūrai BNS norādīja, ka abas institūcijas sadarbojas veiksmīgi.

"Es negribu teikt, ka tās [attiecības] būtu pasliktinājušās.. Es negribētu pārspīlēt šo diskusiju par vēstnieka ANO izraudzīšanas procedūru un attiecināt to uz it kā eksistējošām saspīlētām attiecībām starp Ārlietu ministriju un prezidentu. Es domāju, ka mēs sastrādājamies itin veiksmīgi galvenajos ārpolitiskajos jautājumos. Mēs patlaban strādājam pie vizītes uz ANO Ģenerālo asambleju, arī uz Centrālāziju.. Šeit nebūtu jāmēģina meklēt tā, kā nav," norādīja Riekstiņš.

Viņš arī kategoriski noraidīja apgalvojumu, ka par prezidenta kancelejas vadītāja Eduarda Stiprā kandidatūru Latvijas vēstnieka ANO Ņujorkā amatam bija panākta vienošanās starp ĀM un kanceleju.

"Tās ir pilnīgas spekulācijas. Nekādas vienošanās ar prezidentu par Stiprā kunga nosūtīšanu uz ANO nav bijušas. Es viņam neesmu šo amatu piedāvājis. Tas, ko es esmu teicis, ir, ka viņš ir bijis labs diplomāts, labs vēstnieks iepriekšējā karjerā un, ja viņa plānos kaut kas mainīsies, tad es būšu gandarīts viņu redzēt atpakaļ diplomātiskajā dienestā.. Tā ir kaut kāda pīle, kas bijusi izpūsta. Es nezinu, no kurienes aug tās kājas, bet tas nav no Ārlietu ministrijas," uzsvēra Riekstiņš.

Vaicāts, kā novērst informācijas noplūdi par vēstnieku kandidatūrām, ministrs teica: "Es varu tikai aicināt cilvēkus, kuriem savu darba pienākumu dēļ ir saskarsme ar vēstnieku nozīmēšanas jautājumiem, respektēt to, ka parasti šīs lietas tiek kārtotas pietiekoši konfidenciāli."

Riekstiņš gan norādīja, ka pasaulē vienotas prakses par šo jautājumu nav, piemēram, ASV vēstnieka izvirzīšana ir diezgan publiska, bet Eiropā - tas parasti ir diskrēts process.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers pagājušā nedēļā noraidīja ārlietu ministra ieteikto un Saeimas Ārlietu komisijas atbalstīto kandidatūru Latvijas vēstnieka ANO Ņujorkā amatam - Saeimas deputāti Vairu Paegli (Tautas partija).

Prezidents par vienu no galvenajiem argumentiem, noraidot Paegles kandidatūru, minēja viņas politisko piederību, kā arī pauda neizpratni par kandidātu vārdu izpaušanu vēl pirms valsts pirmās personas akcepta.

Publiskajā telpā arī parādījās informācija, ka iepriekš bija panākta vienošanās starp Riekstiņu un prezidentu par Stiprā sūtīšanu uz Ņujorku, taču Tautas partijas vadība nolēmusi, ka uz ANO jābrauc Paeglei, un Riekstiņš spiedienam pakļāvies, laužot iepriekš panākto neformālo vienošanos ar Zatleru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas