Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Riekstiņš: protekcionisms nedrīkst apdraudēt Eiropas vienoto tirgu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ivs
i
Un šito kangaru atkal bīda par ministru.?????
Muļķu zemes pavalstnieks no
M
Protekcionisms un nevienādi un negodīgi ES atbalsta maksājumi nedrīkst apdraudēt Eiropas vienoto tirgu!!!
Juris
J
Eiropas lauksaimniecības tirgus no laika gala negodīgs bijis , un tikai ignorējot eiropas preces mēs savu valsti izglābsim no sagaidāma bada ,ja savus zemniekus iznīdēsim ,dēļ tādiem ,kā Riekstiņs ,kam nospļauties par savu valsti . Sen jau laiks pateikt nē eiropas lauksaimniecības dempingotajām precēm ,un muitai beidzot laiks strādāt valstiski piemērot muitu attiecīgā dempinga līmenī. Pietiek muitai terorizēt uzņēmējus ,un privatpersonas ,muitojot preces ,kam muitas likme ir 0 ,kam tikai statistiska vērtība . Muitai reāli jasāk izvērtēt ,kuras valstis savu eksportu subsidē un attiecīga muitas likme arī japiemero !!!
baltkrievs
b
"Одно радует, что теперь нас, русскоговорящих, ни в чём не обвинишь. Правили этой страной исключительно латыши. Во главу угла ставились знание языка и интересы только национальной элиты. Вот и доправились. Получите то, что заслужили. Очень жаль, что мозги зашорены лишь национализмом. В результате один лишь позор, позор на весь мир. А в это время у Лукашенки работают все заводы, что построены при СССР. И МАЗ, и БЕЛАЗ, и Горизонт, и Атлант, и тракторный, и сахарные заводы и нефтеперерабатывающие. Производят автобусы, комбайны, станки. Работает близнец нашей Альфы - НПО Интеграл. Не закрылся ни один санаторий, ни один. Учитесь, господа троечники, как нужно хозяйствовать у бывшего колхозного бригадира.!!!!!! Учитесь день и ночь, просите совета у разумного беларуса, над которым вы столько лет высокомерно надсмехались. Нынешнее банкротство - это расплата за гордыню!!! "
Pragmatiķis
P
Kā nosaukt miljardiem vērto palīdzību Parex bankai - par protekcionismu vai iepriecinājumu? Vispirms jārada starp valstīm godīgi,vienlīdzīgi konkurences apstākļi un tikai pēc tam var runāt par protekcionismu. Šobrīd valstī pret vietējiem ražotājiem tiek vērsts GENOCĪDS. Ja nevaram panākt vienādus atbalsta maksājumus no ES,tad iztrūkums jākompensē ar vietējiem resursiem. Šādi atbalsta pasākumi varētu būt : Lata kursa samazināšana, muitas tarifu noteikšana importa precēm ,kas izlīdzinātu nevienādo atbalsta maksājumu radīto cenu disproporciju. Ja ES protestē,tad jautājums jāskata tiesā.
Vientulais vilks
V
Riekstin, lidz sim tevi uzskatiju par gudru zenu ,bet slavas lauri ir sagrozijusi tavu pauri .Nostadi visus zemniekus,uznemejus vienadas starta pozicijas ar parejo pasauli un tat laid savas,,gudribas ,,uz nebedu ja aktualaka nav ko runat.
Econ
E
Vai viņš vispār pats saprata, ko ar to vēlējās pateikt?
Pipo
P
Latvija atdeva Lietuvai sauszemes daļu dienvidu pierobežā, netik pie jūras.
valdis
v
nu šausmas šis runā par augstām lietām godigu ekonomiku Eiropas merogā ja pats neprot atšķirt kau kadu kūti vai pagrabu jūras krastā un tur dzivo valsts ārlietu ministrs nu vai kāds tos izteikumus ņem par pilnu.
Piekrītu Riekstiņam
P
Bez vietējās produkcijas eksporta iespējām mēs nespēsim izkļūt no ekonomikas krīzes.
skaitļi un fakti2
s
Kropļojošā tendence starp jaunajām un vecajām dalībvalstīm ir graujoša," preses konferencē atzina biedrības "Zemnieku saeima" (ZSA) vadītājs Valters Bruss. Pēc viņa teiktā, Latvijas zemnieki visos atbalsta maksājumos, tostarp gan ES, gan nacionālajos, saņem nedaudz mazāk kā 200 eiro (140 latus) par hektāru. Šie līdzekļi būtu pietiekami, ja šāds, vienāds atbalsts būtu pieejams visu ES valstu zemniekiem. Saskaņā ar Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta pētījumiem, Latvijas zemniekiem pieejamais kopējais atbalsts par lauksaimniecības zemes hektāru ir pat sešas reizes mazāks, salīdzinot ar atsevišķu veco ES dalībvalstu zemnieku saņemto atbalstu. Līdz ar to lauku strādnieka alga Latvijā nevar būt adekvāta tai, ko saņem strādnieks Īrijā. Vislielāko kopējo atbalstu saņem Nīderlandes lauksaimnieki, kas atbalstā par lauksaimniecībā izmantojamās zemes hektāru vidēji saņem vairāk nekā 1200 eiro (843 latus). Seko Somija ar aptuveni 1100 eiro (773 lati) par hektāru, Beļģija - nedaudz virs 1000 eiro (702 lati) par hektāru, Grieķija - nedaudz zem 1000 eiro, Austrija un Luksemburga - ap 600 eiro (421 lats) par hektāru. Viszemāko atbalstu vecajām ES dalībvalstīm saņem Spānijas zemnieki - ap 300 eiro par hektāru. Patlaban izskatās, ka Latvijas zemniekiem pieejamais atbalsts nekad nesasniegs veco ES dalībvalstu atbalsta līmeni. References rādītāji deviņdesmitajos gados, pēc kādiem aprēķināts atbalsta apmērs, bijuši zemi, jo toreiz šie rādītāji "nebija tiek labākie". Tā rezultātā Latvijas zemniekiem pieejamais atbalsts ir viens no zemākajiem ES, apsteidzot vien Igauniju, teica ZSA vadītājs.
skaitļi un fakti
s
Katru gadu Latvija atdod par importu no ES vairāk nekā 3 600 000 000 latu (3,6 miljardus), samaksā biedra naudu ES vairāk nekā 100 miljonus latu gadā. Latvijas muita ieskaita ES centrālajā budžetā vairāk nekā miljonu latu mēnesī. Turklāt imports no ES uz Latviju aug daudz ātrāk - par simtiem miljoniem latu gadā ātrāk - nekā eksports no Latvijas uz ES. 2007.-2013. gados Latvijai būs TEORĒTISKI pieejami ES fondu līdzekļi tikai četru miljardu eiro (2,8 miljardu latu) apjomā. Šajā laikā Latvija samaksās par ES precēm ( tiek ievestas bez muitas) vismaz 30 miljardus latu, un vēl samaksās vismaz miljardu latu ES centrālajā budžetā kā dalības maksu ES, soda naudas un atskaitījumus (75 %) no ievedmuitas ienākumiem uz robežas ar Krieviju un Baltkrieviju. Dati: no Centrālās statistikas pārvaldes un Finanšu ministrijas
ciniķis
c
Riekstiņš ar saviem izteikumiem piemirsis, ka visas valstis vienādas, bet dažas vēl vienādākas. Es varu derēt, ka Latvija protekcionisma aizliegumu ļoti cītīgi ievēros, kā tas bijis līdz šim, kamēr Lietuva, Polija, Dānija, Zviedrija un citas valstis to ļoti cītīgi neievēros un ļoti labi un daudz aizstāvēs savus uzņēmumus. Un pareizi darīs, viņu valdībām neko nevar pārmest - viņu uzņēmumi ir viņu valstu ekonomiskais pamats un protekcionisms no mežonīgā kapitālisma ir viņu tautu interesēs. Ja mēs negribam banānrepulbliku, tad mums jāizmanto tādas pašas apejošās metodes kā viņiem, lai mēs varētu ar viņiem konkurēt. Konkurence nav iespējama, ja viens spēles noteikumus ievēro, otras neievēro. Ja eiropas savienībā lielākā daļa ir kāršu šulleri, tad mums arī tādiem jābūt, citādi iznīksim. Mūsu pārspīlēti godīgā un centīgā "rekomendāciju" un direktīvu ieviešana mūs ir novedusi daudz sliktākās pozīcijās, kā tos, kuri ar to ieviešanu nesteidzās.
T>>antoniem
T
ome 13:23 Man ir šādi jautājumi Ārlietu ministram Riekstiņam : kāpēc līdz šim laikam nav noteiktas Latvijas sastāvdaļu - Vidzemes, Kurzemes, Latgales un Zemgales robežas ... he-he , varbūt robežas nav noteiktas tāpēc, ka vēl ir kāda cerība dabūt atpakaļ Tobago! ____________________ kamēr daži cer uz tobago, abrene jau tju, tju!
Antons
A
ome 13:23 Man ir šādi jautājumi Ārlietu ministram Riekstiņam : kāpēc līdz šim laikam nav noteiktas Latvijas sastāvdaļu - Vidzemes, Kurzemes, Latgales un Zemgales robežas ... he-he , varbūt robežas nav noteiktas tāpēc, ka vēl ir kāda cerība dabūt atpakaļ Tobago!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas