Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Riekstiņš sarūgtināts par Krievijas attieksmi pret vēsturi

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) intervijā _Latvijas avīzei _izteica savu sarūgtinājumu, ka Krievija nav gatava bezkaislīgi paskatīties uz vēsturiskajiem notikumiem.

“Piemēram, pagājušā gada nogalē, kad biju Maskavā, ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs apsolīja, ka Krievija Latvijai izsniegs daļu represēto personu lietu. Diemžēl tie materiāli, kurus saņēma mūsu speciālisti, vairāk bija kā arhīvu izziņas, nevis konkrētas krimināllietas. Kaut ko esam saņēmuši, bet ne tuvu tam, ko cerējām. Vēsture joprojām abās valstīs tiek traktēta dažādi. Tā ir jūtīga lieta, un esmu sarūgtināts, ka Krievijas puse nav gatava paskatīties vēsturē ar bezkaislīgu skatu. Pagaidām šie jautājumi nevirzās uz priekšu tik ātri, kā mēs vēlētos.”

Viņš informē, ka joprojām nav zināms, kad uz Maskavu vizītē varētu doties Latvijas valsts prezidents Valdis Zatlers. No Krievijas datums vēl nav piedāvāts.

“Lavrova kungs 2007. gada decembrī savas vizītes laikā Rīgā pauda uzaicinājumu. No mūsu puses Krievija saņēma atbildi, ka mēs esam gatavi vizītei. Nākamais solis ir tas, ka Krievijai jādod konkrēts piedāvājums par vizītes laiku un programmu. Uz šo brīdi tā nav mūsu rīcībā.”

Ārlietu ministrs prognozē, ka tuvākajā laikā varētu sākties mērniecības darbi uz Latvijas un Krievijas robežas.

“Latvijas puse ir apstiprinājusi apvienotās demarkācijas komisijas sastāvu. Krievijas puse, visticamāk, komisiju apstiprinās martā vai aprīlī. Tad arī varētu notikt pirmā darba grupas sēde un sākti mērniecības darbi.”

Jau ziņots, ka abas valstis ir vienojušās par robežlīgumu, kas tika noslēgts Aigara Kalvīša (TP) valdības laikā. Spēkā tas stājās 2007.gadā beigās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas