Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgā ceļus tīra "atbilstoši finansiālām" iespējām

Sniega un puteņa dēļ Rīgas ielās šorīt izbrauca 20 kaisīšanas mašīnas. Atbilstoši finansiālajām iespējām ar pretslīdes materiāliem tiek apstrādātas pilsētas maģistrālās ielas. Rajona nozīmes ielās Rīgā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, atzinusi Rīgas pašvaldība. Laika prognozes liecina, ka sniegs un apledojums uz ielu brauktuvēm Rīgā ir iespējams arī rītdien, brīdina pašvaldība.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus neatstāt riepu nomaiņu uz pēdējo brīdi.

Sala un sniega apstākļos, kad cilvēki brauc uzmanīgāk, arī kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēnāka. Tāpēc departaments aicina iedzīvotājus ziemas periodā rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā vasaras sezonā. Būtiskus satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas, kas kavē arī ielu uzturēšanas tehnikas piekļuvi un darbu veikšanu plānotajos maršrutos.

"Situācija ir švaka," aģentūrai BNS iepriekš situāciju uz ceļiem raksturoja Valsts policijas Prevencijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš. No plkst.6 līdz 8 visā Latvijas teritorijā reģistrētas 30 avārijas, un to skaitam ir tendence pieaugt. Auto iebraukuši gan grāvjos, gan kokos, gan sadūrušies krustojumos. Pēc Zivtiņa domām, ir autovadītāju neprasme braukt šādos laika apstākļos. Katrs negadījums tikšot izvērtēts, tostarp izvērtēta arī ceļu uzturētāju loma ceļu tīrīšanā.

Latvijas Valsts ceļi brīdina par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem atsevišķos posmos Kurzemē un valsts centrālajā daļā. Brauktuves daudzviet tiek kaisītas ar pretslīdes materiāliem. Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo nokaisītās brauktuves ir mitras un arī snigšanas laikā samazinās redzamība.

Kā šorīt novēroja aģentūra LETA, ārpus Rīgas uz ceļiem var manīt sniega tīrīšanas tehniku, savukārt pašā galvaspilsētā ielas ir visai slidenas.

Aculiecinieki aģentūrai LETA stāstīja, ka sniega dēļ vietām Rīgā satiksme ir kļuvusi ievērojami lēnāka un jau veidojas sastrēgumi. Šāda situācija vērojama Baltezerā, kur grāvī ieslīdējusi kāda automašīna. Portāls Diena.lv jau agrā rīta stundā novēroja avāriju pie Centrālās stacijas, kur kāds autovadītājs nav varējis novaldīt savu spēkratu un iebraucis betona apmalē.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien Latvijā gaidāms mākoņains laiks, brīžiem neliels sniegs, bet pēcpusdienā rietumos arī lietus. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni.

Izskatās, ka cilvēki tiešām taupa un daudzi saviem spēkratiem vēl nav uzlikuši ziemas riepas,  portālam raksta kāds lasītājs ceturtdienas rītā.

Nedēļas nogalē gaisa temperatūra paaugstināsies. Uzziniet vairāk

(papildināta ar Rīgas domes informāciju)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ZIŅO MUMS! 8778!

Pievienojiet arī savus FOTO šeit, sūtiet SMS, MMS uz numuru 8778 vai e-pastu uz [email protected]

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas