Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Rīgā mēģina viltot trūcīgās personas izziņas

Rīgas Sociālais dienests pēdējā laikā saņēmis vairākus desmitus satrauktus zvanus no ārstniecības iestādēm par iespējamām viltotām trūcīgās personas izziņām. Tāpat krāpnieku viltojumus Rīgas Domes (RD) Labklājības departamentam nācies redzēt savām acīm. 

Lita Brice, RD Labklājības departamenta pārstāve portālam Diena.lv uzsver, ka “zem katras trūcīgās izziņas apakšā ir nauda, līdz ar to cilvēku izdomai nav robežu”. 

Pēc L. Brices stāstītā cilvēki trūcīgās ģimenes vai personas izziņas vilto, veidojot īpašus zīmogus un parakstus. “Bija gadījums, kad izziņā bija uzzīmēts vecais Kurzemes rajona sociālā dienesta zīmogs. Tāpat cilvēki izziņās norāda dīvainus datumus, lai gan pēc  pašlaik esošajiem Ministru Kabineta noteikumiem trūcīgās personas statuss tiek piešķirts uz laiku līdz sešiem mēnešiem.” 

Uzrādot trūcīgas ģimenes vai personas izziņu, iespējams saņemt 100% zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensāciju ,100% atbrīvojumu no pacienta iemaksas, 90% atbrīvojumu no nekustamā īpašuma nodokļa maksas, zupas virtuves ēdināšanas pakalpojumus, kā arī Eiropas komisijas pārtikas pakas, a/s Latvenergo elektrības norēķinu kartes. 

2010.gadā Rīgas Sociālais dienests ir izsniedzis 34 212 izziņas par atbilstību trūcīgas ģimenes vai personas statusam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas