Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgā temperatūra +28,4; Latvijai tuvojas spēcīgs negaiss, Polijā tas rada postījumus

Plkst. 18 visaugstākā gaisa temperatūra Latvijā bija novērota Rīgā, kur tā iesila līdz +28,4 grādiem. Citviet Latvijā ir nedaudz vēsāks, bet sinoptiķi brīdina, ka tuvākajā laikā, sākot no rietumu rajoniem, vietām ir gaidāmas stipras lietusgāzes, daudzviet pērkona negaiss, atsevišķos rajonos negaisa laikā gaidāmas krasas vēja brāzmas līdz 15-19 m/s un krusa.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mērījumi liecina, ka vairāk nekā par desmit grādiem zemāka temperatūra vienlaicīgi bija Liepājā, kur gaiss iesila vien līdz 13,9 grādiem. Daugavpilī bija +27,5, bet Alūksnē +23,6.

Pērkona negaiss, kas no dienvidrietumiem ir pietuvojies Latvijai, dažas stundas agrāk Polijas ziemeļos atnesa vētru, kas gāza kokus un sabojāja jumtus, kā arī krusu ar diametru līdz trim centimetriem, liecina dati no Eiropas bīstamo laikapstākļu datubāzes, vēsta aģentūra BNS.

Tas gan nenozīmē, ka arī Latvijā negaiss noteikti atnesīs vētru un lielu krusu, taču šāda iespēja pastāv, skaidro sinoptiķi. Visticamāk, ka vētra un krusa skars tikai dažus rajonus, savukārt stiprs lietus var skart lielāku Latvijas daļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas