Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgā zibens spēriens sagāž garāžas; Carnikavā aizdedzies angārs

Rīgā un Rīgas apkārtnē negaisa laikā izcēlušies vismaz pieci ugunsgrēki, atsaucoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informāciju, vēstīja Latvijas Radio. Pagaidām gan nav pierādīts, ka tie izcēlušies zibens dēļ. Par cietušajiem nav ziņots.

Lielākais ugunsgrēks izcēlies Carnikavā, kur aizdedzies angārs 400 kvadrātmetru platībā. VUGD paredz, ka īpašniekiem radīsies krietni materiālie zaudējumi, jo angārā bija daudzas tehnikas vienību.

Savukārt Rīgā, Mālu ielā, zibens spēriena rezultātā sabrukušas vairākas garāžas. Ugunsgrēka gan šeit nebija.

LTV Ziņas vēstīja, ka zibens iespēra piecās garāžās, no tām četrās atradušās arī automašīnas. Uldis Kalniņš redzējis zibens strēles. No sākuma viņš tām nav pievērsis uzmanību, bet tad pamanījis dūmus. Ugunsdzēšamie aparāti gan nav bijuši vajadzīgi.

Audi A6, kas palicis zem gruvešiem, tuvākajās dienās bija jāved uz tehnisko apskati. Saimniekam skaidrs, ka mašīna nebūs labojama. Līdzīga situācija ir arī citās garāžās, norādīja raidījums. Vladimirs Sidarovs stāstīja, ka viņam garāžā stāvēja 5.sērijas BMW, ko viņš iegādājies nesen. Svētdien viņam paziņots, ka zibens iespēris blakus garāžā. Arī viņa garāža palikusi bez durvīm.

Iedzīvotāji pēc šī gadījuma secina, ka jābūt piesardzīgiem un gataviem šādiem gadījumiem arī mājās, kur jātaisa logi ciet un jāveic citi pasākumi.

LETA vēsta, ka ugunsdzēsēji devušies dzēst arī kādu māju Mārupē.

Negaisi turpina plosīties

Rīgā pēcpusdienā bija novērojams īslaicīgs, bet spēcīgs pērkona negaiss, ko pavadīja lietusgāzes. LETA vēsta, ka līdz šim ziņas par pērkona negaisu bijušas saņemtas arī no Dobeles, bet aktuālākā informācija vēl tiks apkopota.

Latvenergo Ārējās komunikācijas daļas projektu vadītāja Ilvija Līvmane aģentūrai LETA teikusi, ka negaiss Rīgā nav radījis bojājumus, kas ietekmētu uzņēmuma klientus. Patlaban tādu ziņu neesot arī no citām Latvijas vietām.

Savukārt Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis informēja, ka atsevišķās vietās Rīgā bijuši nelieli sabiedriskā transporta kustības traucējumi. Saņemtas ziņas par pārrāvumiem elektrības padevē, kā arī atsevišķās vietās nedarbojušies luksofori. Tomēr nekādi ziņojumi par būtiskām problēmām pasažieru pārvadājumos neesot saņemti.

Daži negaisa mākoņi svētdien dienas gaitā atnesa stipras lietusgāzes un krusu vietām Zemgalē un Vidzemē, ziņo BNS.

Latgalē sutoņa

Svētdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latgalē paaugstinājusies līdz +33 grādiem, Krāslavā sasniedzot +33,6 grādus, atsaucoties uz Latvijas Valsts ceļu datiem, vēsta BNS.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Daugavpils novērojumu stacijā plkst.15 reģistrēti +32,2 grādi, bet Rīgas centrā aizejošā negaisa dēļ tobrīd bija tikai +21,4 grādi, kas ir par pieciem grādiem mazāk nekā pusnaktī uz svētdienu, vēsta aģentūra.

Sestdien Latvijā vairākās novērojumu stacijās tika pārsniegti dienas maksimālās gaisa temperatūras rekordi, liecina LVĢMC dati. Piemēram, Dobelē sasniegta +33,1 grāda atzīme, pārsniedzot iepriekšējo rekordu – +29 grādus, bet Daugavpilī gaisa temperatūra sasniedza +32,4 grādus (iepriekšējais rekords – +30,6 grādi), Gulbenē – +32,3 grādus (iepriekš rekords – +30,1 grāds).

Viskarstākais bijis Latvijas dienvidu rajonos.

Plkst.15 LVĢMC izplatījis brīdinājumu, ka svētdien vietām Latvijā, arī Rīgā, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 33 grādiem. Arī pirmdien un otrdien saglabāsies karsts laiks, un teritorijas lielākajā daļā maksimālā gaisa temperatūra pārsniegs +27, vietām sasniedzot pat +33 grādus. Arī Rīgā maksimālā gaisa temperatūra būs +30...+32 grādu robežās.

Pēcpusdienā un pievakarē Vidzemē pērkona negaisa laikā vējš brāzmās pastiprināsies līdz 20-24 m/s.

(pievienota informācija par garāžām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas