Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgai un Jūrmalai atcels īpaša režīma zonas statusu

Ministru kabineta komiteja nolēmusi ar 2010.gada 1.jūliju atcelt īpaša režīma zonas statusu Rīgā un Jūrmalā. Kā  BNS uzsvēra Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, šis lēmums nenozīmē, ka, piemēram, Jūrmala turpmāk nedrīkstēs iekasēt maksu par iebraukšanu Jūrmalā. "Šis lēmums tikai novērš dublēšanos," uzsvēra ministrijas pārstāve.

Par to tiesības ir lemt arī pašvaldībai saskaņojot savas ieceres ar ministriju, portālam Diena.lv arī norādīja Ministru kabinetā.

Nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu pašvaldības teritorijas plānojumā noteiktā īpaša režīma zonā pašvaldība var iekasēt satiksmes drošības uzlabošanai, sabiedrības veselības, sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai, kā arī dabas, īpaši aizsargājamo kultūrvēsturisko teritoriju un kultūras pieminekļu aizsardzībai.

Jau vēstīts, ka reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns piektdien izdeva rīkojumu, ar kuru apturēja Jūrmalas domes lēmumu līdz diviem latiem palielināt nodevu par iebraukšanu pilsētā. Taču Jūrmalas mērs meklēs iespējas, kā tomēr braukšanas maksu uz pusi palielināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas