Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rīgas domē atkārtoti neievēlētais Gavars prasīs pārskaitīt balsis 24 iecirkņos

Jau vēlēšanu laikā sociālajos tīklos tika publicēti ieraksti, kur cilvēki norādīja uz bojātām aploksnēm un nepareizi aizzīmogotām iepriekšējās balsošanas kastēm. Nu vēlēšanas galā, rezultāti zināmi, bet atsevišķi cilvēki nākuši klajā ar aicinājumu pārskaitīt balsis. Viens no tiem - pašreizējais Rīgas domes deputāts Valdis Gavars (Vienotība), kurš nākamajā sasaukumā nav ievēlēts, vēsta telekanāls TV3.

Gavars, kurš "palika aiz strīpas", apkopojis tos Rīgas vēlēšanu iecirkņus, kuros bijušas problēmas ar iepriekšējās balsošanas kastēm, kā arī uzskaitījis iecirkņus, kuros, viņaprāt, ir pārāk liels nederīgo aplokšņu skaits.

"Es esmu otrais aiz strīpas, mani diez vai tas ietekmētu, bet es domāju, ka, ja pietrūkst tikai divi tūkstoši, lai nogāztu pastāvošo iekārtu, tad skatīsimies," TV3 norādīja Gavars, kurš aicinās Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK) pārskaitīt balsis 24 iecirkņos.

CVK gan skaidro, ka bažām par pārāk lielu nederīgo aplokšņu skaitu nav pamata.

"Vispirms iecirkņi publisko informāciju, cik kopumā nobalsojuši. Tad vairākas reizes pārbaudītas nepareizi aizzīmogotās iepriekšējās balsošanas mazās kastes. Iecirkņa darbinieki pārliecinājušies, ka balsojuma rezultātus šajās kastēs neviens nav mēģinājis mainīt. Tad kastes noliktas malā, līdz saskaitīs balsis urnās. Kamēr nebija saskaitītas šīs nosacīti "problēmzīmogojumu" kastes, tikmēr šis rezultāts atšķīrās. Šobrīd tas ir saskaitīts, Rīgas vēlēšanu komisija ir pieņēmusi lēmumu, izskatījusi, šīs kastes ir līdzskaitītas, šeit starpības vairs nav," norādīja CVK vadītājs Arnis Cimdars.

CVK uzskata, ka gadījumos, kad kastes aizzīmogotas nepareizi, tā nav bijusi ļaunprātība, bet cilvēciska kļūda.

Gavars nolēmis vērsties CVK ar oficiālu iesniegumu, kuru nosūtīšot otrdien, un CVK deputāta iesniegumu izskatīs.

Top komentāri

ARGO
A
Visu cieņu, Gavara kungam! Pirmkārt, vajag pārskaitīt. Otrkārt, ir jāsalīdzina paraksti ar oriģināliem. Treškārt, visa procedūra šoreiz bija korumpēta, jo uzaicinājumam bija jāpaliek iecirknī, kā pierādījumam, ka vēlētājs (-a) tur ir bijis (-usi). Un visbeidzot - ar kuru vietu balso Vienotības vēlētāja (-s), ja viņa (-š) nepluso V. Gavara kungu? Vienu no nedaudzajiem, kas reāli darbojās RD opozīcijā. Vai arī, pieckārt, viņš tika plusots, bet saskaņieši skaitītāji viltoja biļetenus, krāpās. Darbs prokuratūrai, KNAB un SAB. Katrā ziņā - Gavara kungs - en marche!
letiņi nodod savējos
l
Gavars tiešām bija viens jo jēdzīgākajiem kandidātiem neatkarīgi no partejiskās piederības. Stulbie vēlētāji.
HH
H
Pareizi. Lai skaita balsis. Citādi tiem iecirkņiem vēlēšanas ir kā izklaide.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas