Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 29. oktobris
Laimis, Laimonis, Elva, Elvijs, Elvis

Rīgas ielās parādē izies Latvijas blondīnes

Sarkanbalti un rozā ģērbtas, šosvētdien Rīgas ielās parādē izies Latvijas blondīnes. Aicinātas visu vecumu un nodarbošanos gan dabiskās, gan mākslīgās blondīnes un pat tumšmates, kuras sirdī jūtas kā blondīnes un ir gatavas tumšās cirtas maskēt ar blondu parūku. Gājiens ir tikai viens no pagājušajā mēnesī dibinātās Latvijas Blondīņu asociācijas rīkotajiem pasākumiem. Ar tiem iecerēts ne tikai atvilināt uz Rīgu vairāk tūristu, bet — galvenais — savākt līdzekļus rotaļlaukumam bērniem ar īpašām vajadzībām.

Mrs Universe 2008 un Latvijas Blondīņu asociācijas prezidente uzņēmēja MARIKA ĢEDERTE (35) smejas, ka telefonsarunās pietiekot vien pateikt, ka zvana Latvijas galvenā blondīne, un visi saprot, par ko ir runa. Pēc piedalīšanās blondīņu parādē Bulgārijā pozitīvas emocijas Marikai saglabājās tik ilgi, ka viņa saprata — šāds gājiens nepieciešams arī krīzes nomāktajai Latvijai. "Latvijā ir tik daudz skaistu sieviešu! Kāpēc nevaram blondīnes pasludināt par Latvijas zīmolu, lai modinātu tūristos papildu interesi!" iesaucas Marika. Viņa stāsta, ka, vadot trīs uzņēmumus, blondīnei būt dažkārt nav viegli. "Bieži vien pirmā pusstunda paiet, aizstāvoties un mēģinot pierādīt, ka tu kaut ko saproti no biznesa." Starp citu, zinātnieki noskaidrojuši — ja vīrietim pirms eksāmena blakus noliek blondīnes fotogrāfiju, viņa spējas koncentrēties krīt par 50 procentiem, zina stāstīt Marika.

Stiliste un dizainere ZANE PALLO (31) apgalvo, ka ar anekdošu stereotipisko blondīni viņai nav nekā kopīga. Taču blondie mati nekad nav traucējuši, vairāk — palīdzējuši. Piemēram, ja apstādina Ceļu policija vai jānomaina mašīnas riepa. Vaicāta, vai var izstāstīt kādu anekdoti par blondīnēm, kas pašai patīk, Zane attrauc: "Protams! Brauc blondīne pie stūres. Apstādina tumšmate ceļu policiste un prasa tiesības. Blondīne meklē, meklē, bet nevar atrast. "Jūs esat pirmā, kas man prasa tiesības, bet jūsu kā sievietes dēļ es sameklēšu," sola blondīne. Pēc kādas pusstundas viņa beidzot tās atrod. "Nemaz nezināju, ka jūs arī esat policiste," brīnās tumšmate. Izrādās, blondīne viņai pasniegusi spogulīti".

SIA UVB projektu vadītāja LAURA EVERTE (36) jau septiņus gadus strādā kopā ar Mariku Ģederti, kura viņu vienmēr iesaista dažādos projektos. "Blondas būdamas, arī uz labdarības pasākumiem skatāmies caur citu prizmu," joko Laura. Anekdotes par blondīnēm viņai ļoti patīk, jo ne jau brunetes tās izdomājušas, bet gan vīrieši. "Taču jau tas, ka taisām šo pasākumu, nozīmē, ka mums ar humora izjūtu viss kārtībā un protam pasmieties par sevi," saka Laura. Negatīvu attieksmi no apkārtējiem blondo matu dēļ viņa nekad nav jutusi. "Biznesā sevi vairāk jāpierāda, bet varbūt tur nozīme ir nevis matu krāsai, bet tam, ka sievietes uzņēmējdarbībā vispār uztver mazāk nopietni".

SIA UVB grāmatvede KRISTĪNE SAMUŠA (23) reiz vienas dienas laikā no blondīnes pārtapa par tumšmati, taču ar brūniem matiem jutās kā ar parūku. "Blondi mati — tāpat kā gaišas drēbes — dzīvei piedod vieglumu un pozitīvu skatu uz daudzām lietām," skaidro Kristīne. Arī visas viņas draudzenes ir blondas — gan dabiskas, gan mākslīgas —, un mīts par blondīņu stulbumu Kristīnei šķiet muļķīgs un nepamatots. Taču anekdotes par blondīnēm Kristīnei patīk, jo nešķiet, ka tās būtu par viņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas