Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgas Kongresu biroja veiktās mahinācijas Flikam bijis šoks

No bankomātiem izņemta nauda un pārskaitījumi fiktīvām firmām - tāda situācija atklājusies valsts naudu saņēmušajā biedrībā Rīgas Kongresu birojā, kur amatpersonu vidū darbojas arī _airBaltic _prezidents Bertolts Fliks un LPP/LC biedrs Almers Ludviks. Laikraksts _Bizness&Baltija _vēsta, ka biedrības izpilddirektores rīcība bijusi šoks visiem, arī B. Flikam, kurš esot kliedzis un pat lamājis tobrīdējo izpilddirektori Tamāru Kļaviņu. Tagad gan viņu sauc Kamilla Kokmane.

Biedrības valde fiktīvām firmām pārskaitījusi 128 tūkstošus latu no valsts piešķirtās tūrismam paredzētās naudas. Notikušajā afērā tiek vainota Rīgas kongresu biroja izpilddirektore Tamāra Kļaviņa, kas tagad nomainījusi gan vārdu, gan uzvārdu un saucas Kamilla Kokmane, raksta Biznes&Baltija.

Līgums par 294 tūkst. latu reklāmas pasākumu rīkošanai par Rīgu kā konferenču centru slēdza tobrīdējais ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK). Valsts kontrole procedūru par šī partnera izvēli nosauca par formālu, kļūda bijusi arī pārskaitīt avansā 80% no līgumsummas un nekontrolējot to izlietojumu.

«Gandrīz uzreiz parādījās problēmas ar atskaitēm - dokumentus saskaņošanai mums atsūtīja ar lielu kavēšanos un tie bija vāji sagatavoti un prasīja precizēšanu,» tā EM Tūrisma nodaļas vadītāja Marina Paņkova. Pēc tam sākušās problēmas arī ar līguma izpildes termiņiem.

EM nolēmusi lauzt līgumu ar Rīgas kongresu biroju un pieprasīt atgriezt naudu - 128 tūkst. latu. Biroja vadība atteicās pildīt šo prasību, norādot, ka EM pārkāpusi līguma procedūras. Tagad strīds nonācis tiesā.

Izveidojusies situācija pārrunāta biedrības kopsapulcē, kur tā radījusi šoku klātesošajiem, arī airBaltic vadītājam Bertoltam Flikam. «Viņš Kļaviņai pieprasīja izdevumu atskaiti, viņa runājusi kaut kādas muļķības. Tad Fliks uz viņu sācis bļaut un gandrīz vai lamāt,» stāsta kāds anonīms avots.

Kļaviņa atstādināta no amata un viņas vietā iecelts Aigars Smiltāns, kuram izdots tikt skaidrībā ar iepriekšējās vadības darbību.

Auditu organizācijā veicis arī neatkarīgs grāmatvedis, atklājot daudzus pārkāpumus. Piemēram, daudzi pasūtītie pasākumi netika apmaksāti, tajā skaitā izstāde Vācijā. Reklāmai paredzētā nauda izņemta bankomātos vai pārskaitīta uz neiesaistītu firmu kontiem.

Kā EM izvirzījusi pretenzijas, Kļaviņai radušās problēmas ar veselību, viņa sākusi ņemt ilgas slimības lapas un ar viņu kļuvis grūti sazināties. Turklāt pašas Tamāras Kļaviņas nemaz vairs neesot. Viņa nomainījusi vārdu un uzvārdu un kļuva par Kamillu Kokmani.

Vērtējot, kā atrisināt strīdu ar EM, Smiltāns pieļauj, ka Rīgas kongresu biroja dalībnieki paši vāks naudu, lai noregulētu konfliktu. Tomēr no Inspiration Riga, kas ir Rīgas kongresu biroja dibinātājs, neesot ko paņemt - organizācijas birojs ir slēgts un darbinieki izvākušies 1.februārī.

Līdz ar to paliek otrs Rīgas kongresu biroja dibinātājs - Rīgas dome, no kuras parādus mēģinās caur tiesu atgūt EM.

Top komentāri

taurene
t
Domāju, ka nauda nav vis Tamāras rokās. Bet gan, ka Fliks un Co ir Tamāru vienkārši uzmetuši. Nedomāju, ka viņa būtu riskējusi dēļ tādas summas... Domāju, ka šī summa ir sadalīta starp zēniem un uzrīkots "teiāteris".... Tamār, kur Tu esi?
cangals
c
Nu i roža!!! :):) Tur uz pieres uzrakstīts - Uzmetīšu ne tikai Fliku!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas