Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Rīgas mēra darbību vispozitīvāk vērtē jaunākās paaudzes rīdzinieki

Rīgas mēra "tēvzemieša" Jāņa Birka darbību vispozitīvāk vērtē jaunākās paaudzes rīdzinieki, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja, ziņo BNS. Starp jauniešiem vecumā no 18 līdz 24 gadiem 22,7% ir tādu, kuri atzinīgi vērtē mēra darbību, bet visnegatīvāk noskaņoti ir iedzīvotāji vecumā no 55 līdz 74 gadiem - starp viņiem tikai 10% atbalsta Birku.

Pozitīvi noskaņoti ir arī Zemgales priekšpilsētā dzīvojošie - starp viņiem tādu ir 25%, taču Ziemeļu rajonā 16,3% un Latgales priekšpilsētā 11% ir tādu, kuri neko nav dzirdējuši par tādu pilsētas mēru. Latgales priekšpilsētā visvairāk arī ir tādu, kurus neapmierina pilsētas vadītāja darbošanās - šādu attieksmi pauduši 36% aptaujāto.

Pozitīvi noskaņoti ir latvieši, cilvēki ar augstāko izglītību, mājsaimnieces un sievietes bērna kopšanas atvaļinājumā, kā arī rīdzinieki ar augstu ikmēneša ienākumu līmeni.

Kopumā Birka darbību atbalsta 15% aptaujāto, ļoti pozitīvi noskaņoti ir tikai 1,8% iedzīvotāju. Bet negatīvu attieksmi izteikuši 21,3% un ļoti negatīvu - 6% rīdzinieku. Savukārt 49% trūcis konkrēta viedokļa, bet 6,8% neko nav dzirdējuši par Birku.

Aptauja veikta laikā no 24.marta līdz 6.aprīlim, tajā piedalījušies 800 iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem visos pilsētas rajonos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas