Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Rīgas siltums": gāzes cenu kāpums izraisīs siltuma tarifa pieaugumu līdz 30%

Līdz ar gāzes cenu kāpumu Rīgas siltuma uzņēmuma "Rīgas siltums" (RS) siltuma tarifs varētu palielināties līdz 30%, aģentūrai BNS pavēstīja RS Informācijas daļas vadītājs Andris Sproģis.

Viņš norādīja, ka gāzes lietotāju grupai, kurā ietilpst RS, dabasgāzes cenas pieaugums ar tagadējām naftas produktu cenām paredzēts 38,8% apjomā. Sproģis skaidroja, ka gāzes cenu pieauguma dēļ pieaugs Latvijas energoapgādes uzņēmuma "Latvenergo" iepirktās siltumenerģijas cena, līdz ar to arī RS siltumenerģijas gala tarifs.

Sproģis sacīja, ka RS siltumenerģijas gala tarifam būtu jāstājas spēkā vienlaicīgi ar gāzes tarifu pieaugumu, tātad - 1.oktobrī. RS Informācijas daļas vadītājs uzsvēra, ka RS jauno siltumenerģijas tarifu projektu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesniegs, tiklīdz būs publicētas gāzes cenas un zināmi "Latvenergo" tarifi.

Viņš arī piebilda, ka SPRK apstiprinātās gāzes cenas var svārstīties atkarībā no naftas produktu cenām pasaules biržā, līdz ar to arī RS siltumenerģijas tarifs būs atkarīgs no šīm svārstībām.

Šogad jau divas reizes RS ir palielinājis siltumenerģijas tarifu. No 1.februāra rīdziniekiem siltuma maksa palielinājās par 18,2% un bija 32,47 lati par megavatstundu (Ls/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet 1.martā tarifs tika palielināts līdz 35,46 Ls/MWh (bez PVN), tādējādi pieaugums kopumā ir 29%.

SPRK 24.jūlijā apstiprināja jaunu dabasgāzes apgādes kompānijas "Latvijas gāze" (LG) tarifu projektu, kas paredz tarifu palielinājumu Latvijā vidēji par 38% no 1.oktobra. Konkrēts tarifu pieaugums būs atkarīgs no patēriņa grupas. LG gāzes tarifus prasa palielināt, jo Krievijas gāzes koncerns "Gazprom" paaugstināja gāzes iepirkuma cenas.

RS pagājušajā finanšu gadā strādāja ar 74,797 miljonu latu apgrozījumu un guva 4,145 miljonu latu peļņu. RS finanšu gads ilgst no 1.oktobra līdz 30.septembrim.

"Rīgas siltuma" akcionāri ir Latvijas valsts - 48,995%, Rīgas dome - 49%, "Dalkia City Heat" - 2% un valsts uzņēmums "Latvenergo" - 0,005%. Uzņēmums pārvada un realizē 76% no visas siltumenerģijas, kas nepieciešama Rīgas pilsētai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Par cik sadārdzināsies gāze?

Lasi šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas