Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgas vēlēšanu komisija neprecīzi noplombētās vēlēšanu kastes atzinusi par skaitāmām

Rīgas vēlēšanu komisija vēlēšanu kastes, kas bija neprecīzi noplombētas, atzinusi par skaitāmām, un vēlēšanu rezultātus oficiāli plāno apstiprināt ceturtdien, 8.jūnijā, aģentūrai LETA sacīja Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Lai pārliecinātos, ka nav pieļautas kļūdas izvērtējot vēlēšanu kastes, kas bija neprecīzi noplombētas, Rīgas vēlēšanu komisija šodien vēlreiz izskatīja balsojumu atbilstību un pieņēma galīgo lēmumu, ka tās ir skaitāmas kopējos vēlēšanu rezultātos.

Kā iepriekš sacīja Kokins, ka ir pietiekami nopietns pamats uzskatīt, ka kļūda bijusi cilvēciskajā faktorā, un tā nav bijusi ļaunprātība vai kāda līdzīga veida darbība.

"Mēs esam visas likumā paredzētās darbības izdarījuši, proti, visas kastes, kas bija neprecīzi noplombētas, mēs esam atsevišķi skaitījuši. Pirms balsis atzīstam par derīgām, esam pārbaudījusi procentuālo sadalījumu katrā no kastēm un procentuālais sadalījums jeb balsojuma struktūra neatšķiras no pamata balsojuma rezultātiem," norādīja Kokins.

Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs pauda cerību, ka pirmā Rīgas domes sēde, visticamāk, varētu tikt sasaukta nedēļā pēc Jāņiem. Izņēmuma gadījums būtu tad, ja tiktu iesniegti kādi vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanas iesniegumi.

Tāpat ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās problēmas sagādājušas mazo balsošanas kastu aizvēršana, kad pēc to aizplombēšanas to mala pacēlās uz augšu.

Pēc Kokina teiktā, problemātiski aiztaisāmajās balsošanas kastes vēlēšanu laikā bija 15. Tāpat viņš uzsvēra, ka komisija plāno nākotnē atteikties no kastēm ar dalītajiem vākiem, lai nākamajās vēlēšanās nerastos ar tām saistītas problēmas.

Top komentāri

jobčiks un kokoška
j
Cilvēciskais vai necilvēciskais faktors... Ja ir kaut mazākais pārkāpums, tad ir nederīgs un cauri'. Tā jau sāks neņemt vērā statistikā arī autoavāriju upurus. Arī tur bija cilvēcsikais faktors.
Dzīvojam kā Krievijā?
D
Vai vispār nav noziegums cauras vēlēšanu kastes uzskatīt par derīgām? Vai iecirkņi ir uzskaitījuši, cik daudz ir bijis to balsotāju, kuri tie bijuši, kuru vietā kāds (domājams, ne bez nolūka) jau bija nobalsojis? Kā te būtu ar Satversmes tiesībām? Atlaist Centrālo vēlēšanu komisiju!
ARGO
A
Un viltoto parakstu tūkstoši? Un ka no 50,8% (30+vietas) var dabūt 52% (32) saviem saimniekiem, tas ir normāli? 2 + 2 = 6?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas