Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīkos jaunu ātrās palīdzības mašīnu iepirkuma konkursu

Ātrās palīdzības transporta pakalpojumu iepirkuma konkurss tiks rīkots atkārtoti, trešdien tikšanās laikā vienojās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) un veselības ministra pienākumu izpildītāja Linda Mūrniece (JL).

Puses vienojās, ka L.Mūrniece vērsīsies pie Sanitārā transporta autobāzes vadības ar lūgumu pagarināt neatliekamās medicīniskās palīdzības autotransporta nomas līgumu līdz šī gada beigām, lai NMP varētu turpināt netraucēti pildīt savas funkcijas un lai sarīkotu jaunu prasībām atbilstošu iepirkuma konkursu. 

Jau vēstīts, ka Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) apšaubījis vairākus konkursa nolikuma punktus - pretendentiem piedāvājuma atvēršanas brīdī jābūt ne mazāk kā 65 automašīnām, tām jābūt piešķirtam operatīvā transportlīdzekļa statusam un jābūt reģistrētām Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD). Šādas prasības ierobežo iespējamo pretendentu loku un ir pretrunā ar Publisko iepirkumu likuma mērķi. Tāpat pretendentiem jānodrošina, ka pēc pasūtītāja papildu pieprasījuma transportlīdzekļi tiks aprīkoti ar papildu aprīkojumu, kas nav iekļauts tehniskajā specifikācijā. Par papildu aprīkojumu būtu jārīko jauns konkurss, uzsvēra IUB.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) rīkotajā iepirkuma konkursā nolikumu izņēma 18 uzņēmumi, bet, spriežot pēc IUB iepirkuma procedūras vērtējumā redzamā, tajā varēja uzvarēt tikai viens pretendents - tas arī bija vienīgais, kas piedāvājumu iesniedza, proti, uzvaru guvusī SIA Rīgas sanitārā transporta autobāze.

NMPD savukārt skaidrojis, ka stingri noteikti konkursa nosacījumi bijis veids, kā NMPD maksimāli samazināja pasūtītāja risku vispār nesaņemt nepieciešamo pakalpojumu.

Jāpiebilst, ka pēc konkursa rezultātu paziņošanas atklājās, ka kopējā paredzamā līguma summa sasniedz 31,6 miljonus latu, kas ir ievērojami vairāk nekā sākotnēji prognozētie 21,6 miljoni latu. NMPD gan norādījis, ka, iespējams, piecu gadu līguma gaitā tiks iztērēta mazāka summa, turklāt varbūt vajadzēs ne tikai 65 automašīnas, bet līdz 85.

V.Dombrovskis pagājušajā nedēļā apturēja  iecerēto līguma slēgšanu - premjeru interesēja, kā varēja rasties desmit miljonu latu liela starpība starp konkursā sākotnēji prognozēto līgumcenu un konkursa beigu līgumsummu. Iepriekšējā veselības ministre Baiba Rozentāle (TP), kas šonedēļ iesniedza demisijas rakstu, kopā ar pārējiem savas partijas pārstāvjiem atstājot valdību, biedēja, ka vecais līgums beidzas jau šā gada 1.maijā un, ja nebūs jauna līguma, Rīgas reģions palikšot bez ātrās palīdzības transporta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas