Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Rimšēvičs: Budžeta konsolidācijai valdībai nav jāizgudro velosipēds

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
MLS
M
Tik uzkrītošs nesaimnieciskums un sociālais netaisnīgums nav redzēts nevienā normālā valstī. Tas ir NEraksturīgi ziemeļniekiem un Latvijai tai skaitā, ņemiet, kuru nozari gribat - visur pie teikšanas esošo cilvēku patvaļa. Reformas nepieciešamas: augstāki kritēriji speciālistu atlasē un šo kritēriju stingra ievērošana! Samaksa tikai par padarītu darbu un sankcijas negodīguma un nelikumības gadījumos. Būtu jāsāk ar visvienkāršāko - stingrību pret darbiniekiem un augstāku prasību izvirzīšanu.
lapsene
l
liecina, ka valdība pat nemēģina izmantot šo resursu, === Diemžēl man izskatās citādi - valdība ir ieinteresēta cilvēku aizplūšanā no valsts, jo būtībā tas ir sekmīgi piekopts darbaspēka eksports. Valdībai izdevumu nekādu, toties vismaz daļa aizbraucēju naudas kā pa reni birst Latvijas ekonomikā (nauda tiek sūtīta palikušajiem radiem, tiek atdoti kredīti utt).
IM
I
Man gan liekas ka Rimševics nupat ir zirgā , jo beidzot ir parādījies kāds kas valstij ir sataisījis vēl lielākas ziepes. Manuprāt nupat jau Lācītis Rimsi šajā ziņā sit pušu , un liekas ka Rimsis atviegloti uzelpo šķiroties no melnā līdera melnā krekliņa.
Jukums
J
No krīzes nevar iziet, slāpējot reālās, ražojošās ekonomikas daļas aktivitāti un neveicot uzblīdušās pseidoekonomiskās daļas samazināšanu. Turklāt, tik milzīgs procents cilvēku, kuriem joprojām nav darba (pat ar visu milzīgo aizbraucēju skaitu), liecina, ka valdība pat nemēģina izmantot šo resursu, kā tam vajadzētu būt. Valdība mēģina veikt tikai pseidoreformas, jo tik ļoti jau gribas saglabāt pastāvošās privilēģijas šauram "savējo" slānim un īstas reformas faktiski nozīmētu valsts sociāli-ekonomiskā modeļa maiņu.
XXL
X
Kā visneadekvāt apmaksātās Latvijas iestādes vadītājam Rimšēvicam ir pārsteidzoši daudz padomu citiem par resursu efektīvāku izlietošanu. Stāsts nav par to, ka ieteikumi būtu galīgi garām, bet gan par to, ka būtu šos pašus ietekumus īstenojis paša vadītajā iestādē pirms publisko telpu piesmirdināt ar savām gudrībām! Ja pats nespēj, nemāci citus!
a' propos
a
Pasaules viens no savulaik lielākajiem atklājumiem bija tā apaļā daikta, ko nosauca par RITENI, izgudrošana, ne jau "velosipēda" kā mūždien dzird "viedos" izsakoties. Tāpēc arī bankas prezidentam būtu jāsaka nevis "izgudrot velosipēdu", bet "izgudrot RITENI". Jā, bet iespaids tāds, it kā tam valsts vezumam, ko visi mēs velkam, būtu nevis riteņi, bet gan kantaini kluči.
Bens
B
Protams, ka nekas jauns nav jaizdoma, bet ir jasamazina algas Saeimas deputatiem, valdibai, ministriem, ieredniem, tiesnesiem un visai valsts parvaldei un visam valsts strukturam par 50-70%. Jo ir pilnigi nenormali, ka tada nabadziga valsti kada ir Latvija, un tiesi ta ir nabadziba "pateicoties" neprofesionalajam, zagligajam valdibam, ministriem, ieredniem, Saeimas deputatiem, ka vini sanem tik nenormali lielas algas, kadas sanaem attistitajas, partikusajas valstis. Taupisana ir jasaka tiesi ar valdibu, ieredniem, Saeimas deputatiem un valsts iestadem.
Anna
A
Arvien grūtāk kļūst dzīvot Latvijā, saprotot, ka sāk augt stulbībā un ar intelektu tuvoties vietējiem aborigēnu cilvēkiem ar zilu pasi padusē. Kļūstot stulbākam no zināšanas par notiekošo neprātu. Kad vieni nekaunīgs melo, un nozombē citus ar saviem meliem ... Un tie citi - smieklīgi lieta - tic! Eksporta pieaugums - urā! Vienalga, ka sakarā ar līdz šim nebijušu mežu izciršānu. Pirktspējas un mazumtirdzniecības izaugsme - urā! Vienalga, ka, uz paņemoto kredītu rēķina - naudas summas, kas ir vienāda ar budžetu valstī! IKP pieaugums - urā! Vienalga, ko uz energoresursu cenas pieauguma rēķina, paaugstinot nodokli par nekustāmo īpašību, akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem un alkoholiskajiem! Visā pasaulē cīnās ar inflāciju, bet ne Latvijā! Jo Latvija inflācijas pieaugumu uzskata par tautsaimnieciskās izaugsmes rādītāju! Rē kā! Tā ir pašhipnoze. Jā mēs paaugstinām tarifus, tad mums ir ekonomikas izauksme. Latvija iziet no krīzes, jo mums ir pacēlti tarifi, ievesti jauni nodokļi, izdomāja jaunus akcīzes nodokļus. Tā, laikam, viņi domā. Kaut arī šaubos.
J
Strukturālās reformas - plāns budžeta konsolidācijai ir pareizs un pieņemams. Šo Rimševica kunga padomu valdībai vajadzētu ņemt vērā.
kandidatiuzdelnas
k
Tieši tā - ja gribētu, varētu ietaupīt 700 miljonus ar šo budžetu vien un gadu noslēgt pa nullēm. Bet negrib ...
anonīmais šakālis
a
Kad šo avantūristu sauks pie atbildības??? Kāds ir sausais atlikums no lata piesaistes eur? Kāda ir avantūrista izdarību ietekme ar latu uz hiperinflāciju Kalvīša valdīšanas laikā? Varbūt matemātiķiem radīsies kādas šaubas par lata kursu pret eur? Kāpēc neatkarīgajā Latvijā komjauniešu mērgļi jāliek augstos amatos?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas