Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rimšēvičs: Valdībai steidzami jāatrisina ieturēto pensiju atmaksa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ance
a
nu protams, pensionāriem atdos visu atpakaļ, a kurš padomās par studentiem? mums arī tika noņemtas stipendijas. Lai ari ka tu mācītos saņem tikai 10Ls iepriekš skatījās pēc atzīmēm, un ja mācījies ļoti labi varēja saņemt 35ls vai pat 50Ls.. kāda nu ir atšķirība, nesekmīgajiem maksā 7Ls un visiem sekmīgajiem 10Ls. Vēl tiem kas dzīvo kopmītnēs atrēķina par to lietošanu. Un pāri nepaliek nekas. ir bērni kuru vecakiem nav tik daudz naudas lai nodrošinātu to lai bērns kurš dzīvo kopmītnēs būtu paēdis. agrāk varēja iztikt, tagad nekā. padomājiet tomēr arī par valsts nākotni, kas ir bērni un studenti!
He he...
H
Redz šitiem interesē tikai saVS MAKS UN SILTA SĒDĒŠANA. Tāpat viņi jūtas visuvareni, ka viņu saimnieki viņus no jeb kā paglābs, tāpēc viņi spļauj no sestā stāva uz tautu, kas šo negaušus baro... Bet vēsturē ir arī pietiekami daudz gadījumu, ka šādus pakaļlaižas saimnieki pamet likteņa varā..., bet vai šis būs tas gadījums?
ciniķis
c
zini, kas ir pats smieklīgākais? Tas, ka Rimšēvics vismaz vārdos un oficiāli atbalsta politiku, kas tuvākā gada vai divu laikā viņu 100% izmetīs no siltā krēsla:)) Deflācijas politika ved uz politiskās, sociālās un politiskās sistēmas neizbēgamu destabilizāciju. Vienkāršiem vārdiem runājot tas ir tā - kamēr tauta ēd, tā klusē. Kad tautai nav ko ēst ( tieši uz to ved deflācijas politika) tad tā sāk rīkoties. Bet tad, kad tauta sāks rīkoties, tad var izrādīties, ka pie varas nokļūst tādi spēki, kuri maina visu, tajā skaita LB vadību un vadošo menedžmentu. Šobrīd tauta alkst pēc razborkām - atrast un tiesāt vainīgos! Un agri vai vēlu šīs alkas tiks piepildītas un nav izslēgts, ka tādu Rimšēvicu kopā ar repši nākotnē jauna vara tiesās par noziedzīgu monetāro politiku, par iedzīvotāju uzkrājumu tīšu iznīcināšanu 90.tajos gados ( lai iedzīvotāji nevarētu piedalīties prihvatizācijas procesos un nekonkurētu ar gudmena izredzētajiem) u.c. lēmumiem un rīcību, kas bija un ir acīmredzami kaitnieciska Latvijas ekonomikai. Šobrīd var droši teikt - Rimšēvics atbalsta sistēmas pamatu sabrukšanu, tas ir viņš vismaz publiski zāģē zaru uz kura pats sēž, viņš droši vien apzinās uz kurieni ved deflācijas politika, un iespējams, vienkārši atsēž savu amatu ik pa brīdim iebļaudams, kaut ko nesakarīgu publiskajā telpā.
!
!
Ā, nu kā nu bez ēku siltinātāja un dižā padomnieka Parex lietās. Kur nu!
Apsmējos!
A
Izskatās gan , ka pēc paša rimšuka rūtotā saule jau sen brēc.
He he...
H
Šis JL klerks rimsītis ir visu 20 gadu banku neuzraudzīšanas spečuks!!!!!!!!! Vai patiesām VIŅAM pašam vai Saeimas deputātiem neienāk prātā, ka tādam SPEČUKAM ir laiks uz vēstures mēslaini?!
Populists
P
Rimševica nopelni strauji tuvojas Repšes sasniegumiem valsts bankrotēšanā, viņš arī noteikti kļūs par premjeru vai finanšu ministru un nēsās svītrainu uzvalku !
ciniķis
c
Rimšēvics diemžēl ir viena no tām valsts augstākajām amatpersonām, kas visbiežāk nāk klajā ar visabsurdākajiem paziņojumiem un visglupākajām prognozēm. Šis teksts, ko viņš tur izdvesa ir spilgts piemērs tam, ka LB vadītājs ir vai nu galīgi neadekvāts un neizprot notiekošos procesus valstī vai arī viņš ir nekaunīgs melis un atsevišķu aprindu interešu īstenotājs Latvijas bankā. Es gan sliecos domāt par otro variantu, jo pašā krīzes sākumā Rimšēvics teica pareizus vārdus - starptautiskā aizdevuma nauda pēc iespējas ātrāk jāiegulda ekonomikā, tikai viņam pēc tam ļoti ātri aizvēra muti SVF un EK pārstāvji paziņojot, lai nemaldina sabiedrību - ne ekonomikai, bet finanšu sektoram ir šis aizdevums. Bet tas nu tā, tas tikai liecina, ka Rimšēvics no ekonomikas kaut ko saprot. Bet pēdējais paziņojums pēc satura ir diezgan apbsurds - atmaksāsiet pensionāriem naudu - būs ekonomikas atkopšanās un izaugsme! Nē, nu var saprast, ka Rimšēvics cer uz to, ka šie 100 miljoni ietekmētu patēriņu un salīdzinājumā ar pagājušā gada skaitļiem šīs patēriņš varētu uzrādīt kādus nelielus plusiņus. Tikai Rimšēvics piemirsa, ka ja valdība šos 100 miljonus atņem piemēram, skolotājiem un valsts pārvaldes darbiniekiem un atdod pensionāriem, tad patēriņa kopsumma no tā nemainās - pensionāri iztērēs par 100 miljoniem vairāk - valsts pārvalde un skolotāj par 100 miljoniem mazāk, līdz ar to patēriņā mēs esam pa nullēm un nekādas izaugsmes nav un nebūs. Vienīgais variants ir darbūt vajadzīgo summu no ārpuses, tas ir nopelnot, par cik mūsu eksports neadekvāti augstā valūtas kursa ( lata) dēļ ir vienkārši niecīgs un strādā ar ļoti zemu rentabilitiāti un pārsvarā tikai uz austrumu tirgiem, tad šeit iespējas izcelt 100 miljonus priekš pensionāriem ir nereālas. Vienīgā iespēja tas ir šo summu atrast no starptautisko aizdevēju naudas, tad būtu neliels patēriņa pieaugums, bet es domāju, ka ne visi šie 100 miljoni nonāktu apgrozībā, daļa šīs naudas aizietu arī uzkrājumos vai vispār aizbēgtu eiro vai dolāra valūtās. Bet pats galvenais, ka šīs summa 100 miljoni, ko valsts tagad ir parādā pensionāriem nu nekādi neietekmēs eknomikas atveseļošanos - te Rimšēvics melo acīs skatīdamies. Uz kopējo ekonomiku tas neatstās nekādu iespaidu - deflācijas procesi netiks apturēti, nauda netiks iepludināta ekonomikā, nodokļu politika nekļūs labvēlīgāka, investori neskries uz šejieni tamdēļ, ka pensionāriem atdeva parādus:)) Eksports nepieaugs, jo nevieni ārejie tirgi neatdzīvosies, kamēr neatdzīvosies patēriņa kreditēšana citās valstīs!!! Bez kreditēšanas nevienam nav naudas. Par 2011.gada budžetu ar kuru plānots no apgrozības izraut vēl 700 miljonus latu pat runāt negribas.
DD1
D
Briinos, ka vinjsh pats to nesaprot.
Oma
O
Šis cilvēks kā uz adatām: suns zin ko ēdis! Tomēr labāk paklusēt un velti nekaitināt tautu!
cony
c
Jūs bieži rakstiet un daudzos forumos piminiet,ka tā laika valdība un atsevišķi ministri jau tika stingri informēti,brīdināti par krīzes iespējam un jūs arī sakiet,ka arī vēl augstākas pasaules un eiropas finansu institūcijas informējušas un brīdinājušas atbildīgos valsts varas locekļus.Uzskatu,ka jums,kā atbildīgam finansu lietās,vajadzētu savākt materiālus un iesniegt tiesā par atbildīgo valdības locekļu,ierēdņu nolaidību darbā. Cits piemērs,ka veselības ministri,saņemot brīdinājumus,informācijas no Pasaules veselības organizācijām,vienmēr pieņem kaut kādus preventīvus pasākumus,visbiežāk meklē vakcīnas.Kā var izskaidrot finansu ministrijas neadekvātu rīcību tajos gados un kādēļ nav atrasti konkrēti cilvēki,kas ir rīkojušies bezatbildīgi,vai vispār nav rīkojušies.
Ekspropriācija
E
Velns, kur gudrs dot visādus padomus un rīkojumus. Privātajā bankā Parex iegrūst 28% no valsts budžeta naudas, tā bija tava gudrība Volstrītas finansu ģēnij? !!!! Pie mums sūdu ielā tādi finansu ģēniji visas ielas garumā. .......... Kur bija Rimšvics, kad Parex gāja uz grunti? Kā, kur bija! Tur pat blakus arī bija un darīja visu, lai sagrūstu, nodokļu maksātāju naudu Tajā ž..... melnajā caurumā Parex. Tikai pajautājiet, cik pats iebāza kabatā!
DD1
D
Pakluseejiet, Rimšēvič! No taa, kaas tiek Jums paarmaksaats, leerumam pensionaaru pietiktu.
Grunte
G
Kur bija Rimšvics, kad Parex gāja uz grunti?
Čiko
Č
Viņš tagad Kalvīša vietā lien visos caurumos! Tik tiešām,klausies manos vārdos,neskaties manos darbos.Kad esam mēslos līdz acīm,pēkšņi tik daudz "ekspertu"saradies,ka riebjas.Kur Rimšēvics bija tad,kad visas pretlikumības notika???Tagad nu gudrīšus visi tēlo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas