Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Rinkēvičs: Eiropadomes prioritātei jābūt migrācijas plūsmu apturēšanai un kontrolei

Gan februāra, gan marta Eiropadomes sanāksmēs prioritātei jābūt migrācijas plūsmu apturēšanai un kontrolei, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Ziņojot par Latvijas nacionālo pozīciju šonedēļ gaidāmajā Eiropadomes sanāksmē, Rinkēvičs norādīja, ka Latvija augstu vērtē Eiropas Savienības (ES) augstās pārstāves ārlietās un drošības politikas jautājumos Federikas Mogerīni centienus, strādājot ar valstīm, no kurām ir vērojama lielākā ekonomiskā imigrācija - Bangladešu, Maroku, Pakistānu un Alžīriju. Noprotams, ka tiek strādāts pie centieniem samazināt šo personu plūsmu uz ES.

Tāpat ir sākts īstenot atsevišķus elementus ES un Turcijas plānā par migrācijas plūsmu mazināšanu. Turcija ir ļāvusi Sīrijas bēgļiem strādāt tās teritorijā, tādā veidā mazinot personu skaitu, kas vēlētos doties uz ES. Tāpat Turcijas jaunā vīzu politika ir samazinājusi Libānā, Jordānijā un Ēģiptē esošo sīriešu pārvietošanos uz šo valsti.

Kā ziņots, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien dosies uz Briseli, kur notiks Eiropadomes sanāksme, kā arī viņam ir plānotas tikšanās ar ES līderiem, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Paredzams, ka Eiropadome izvērtēs, kā tiek īstenoti tās pieņemtie lēmumi, reaģējot uz migrācijas un bēgļu krīzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas