Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ronis nozīmē trīs goda vēstniekus, Rungainis dos padomus ekonomikā

Pēc ārlietu ministra Aivja Roņa iniciatīvas ārlietu ministra birojā izveidoti goda vēstnieku amati, tajos nozīmējot bijušos ārlietu ministrus Georgu Andrejevu, Arti Pabriku (SCP) un Māri Riekstiņu (TP), ziņo Ārlietu ministrijas preses centrs.

Savukārt par ārštata konsultatīvo padomnieku ekonomiskajos jautājumos ārlietu ministrs nozīmējis Ģirtu Rungaini, kurš ir investīciju bankas pakalpojumu un finanšu konsultāciju uzņēmuma Prudentia viens no dibinātājiem un padomes loceklis.

«Katrs no šiem cilvēkiem ir snieguši būtisku ieguldījumu gan Latvijas valsts atjaunošanā, gan ārpolitikā. Uzskatu, ka ir jāizmanto bijušo ārlietu ministru zināšanas un reputācija gan Latvijas pārstāvībā ārvalstīs, gan ārpolitikas popularizēšanā Latvijā,» skaidro A.Ronis.

Visi trīs bijušie ārlietu ministri esot atsaukušies A.Ronim, solim gatavību dalīties savā pieredzē.

Goda vēstnieka amats paredz ārlietu ministra pārstāvību atsevišķos starptautiski nozīmīgos pasākumos, viedokļu apmaiņu ar ārlietu ministru par starptautiskās politikas aktualitātēm un ārlietu dienesta darbību, kā arī ārpolitisko norišu skaidrošanu vietējiem un ārvalstu medijiem.

Goda vēstnieki, tāpat kā A.Roņa padomnieks ekonomikas jautājumos nesaņems darba samaksu.

G.Andrejevs ārlietu ministra amatu pildīja no 1993.gada 3.augusta līdz 1994.gada 7.augustam. 2004.gadā ievēlēts Eiropas Parlamentā.

A.Pabriks ārlietu ministra amatā bija no 2004.gada 21.jūlija līdz 2007.gada 28.oktobrim, pēc tam turpinot darbu Latvijas Republikas 9.Saeimā.

M.Riekstiņš ārlietu ministra pienākumus pildīja no 2007.gada 8.novembra līdz 2010.gada 29.aprīlim. Darbu Ārlietu ministrijā M.Riekstiņš sāka jau 1992.gadā un laikā no 1993. – 2004.gadam bija Ārlietu ministrijas Valsts sekretārs, pēc tam pildot Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka pienākumus ASV un Meksikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas