Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rosina OIK sistēmas izmeklēšanai veidot speciālu prokuroru un izmeklētāju grupu

Elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas izmeklēšanai prokuratūrai un Valsts policijai (VP) būtu jāizveido speciāla prokuroru grupa, kas tieši pakļauta ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, kā arī speciāla izmeklētāju grupa, kas tieši pakļauta VP priekšniekam Intam Ķuzim, pirmdien OIK sistēmas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē rosināja deputāts Romāns Naudiņš (NA), un šo priekšlikumu atbalstīja arī citi deputāti.

Politiķis norādīja, ka tādā veidā varētu tikt pārbaudīta arī informācija par saistībā ar OIK veiktajiem ziedojumiem politiskajām partijām. Prokuratūras nozīmētais prokurors sēdē norādīja, ka attiecīgais jautājums varētu tikt skatīts jau ierosinātās lietas kontekstā. 

Atbildot uz deputātu jautājumiem, prokurors arī pauda, ka šodien no atbildīgo institūciju sniegtās informācijas ir uzzinājis, ka kāds no bijušajiem ekonomikas ministriem esot pats parakstījis gala dokumentu par OIK elektroenerģijas staciju veidošanu. Prokurors norādīja, ka uzreiz nav iespējams pateikt, kāda ir nozīme šim faktam, vērtējot OIK sistēmas darbību. 

Kā ziņots, OIK sistēmas parlamentārās izmeklēšanas komisija plāno iztaujāt visas ar šo jautājumu saistītās amatpersonas, tajā skaitā Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) kontekstā ar viņa darbību ekonomikas ministra amatā, pirmdien pavēstīja izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Ieva Krapāne (KPV LV).

Kariņš ekonomikas ministra amatu ieņēma no 2004.gada līdz 2006.gadam.

Top komentāri

Uldis
U
Kāpēc viņi vispār ākstās? Visi taču saprot, ka tā ir tikai taktika laika vilkšanai. Ko tad viņi darīs? Iesēdinās ministru Pūci?
es
e
Tauta ir vislabākā izmeklēšanas grupa,fiksi tiktu ar to galā!Cik var muļķoties!Kā te viss ir nolaists,un vēl grimstam dziļāk!
ļuļa
ļ
es savukārt, ierosinu OIK sistēmas izmeklēšanai izveidot izmeklēšanas sistēmu, kurā katram darbiniekam alga būtu ne mazāka par 5000 eiro mēnesī!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas