Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Rosina pašvaldību vēlēšanās ļaut balsot no 16 gadu vecuma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Arta
A
Kāpēc ne no 10????? Var jau arī bēbim iedot balsošanas kartīti.
noverotaja
n
Ko tas Janka sapipejies, ka tadas idejas? Smejos, ka labu anekdoti izlasijusi. 18 gadnieki uz velesanam aiziet pohaini un vienalga, kadu un kam krustu uzliek. Protams ne jau visi, bet tada vienaldziba daudziem ir. Un ko var tads jaunietis spriest no 16 gadiem par polotiku?Veletaju skaits palielinasies, bet kada jega? Manam delam ir 15gadi un interese par deputatonkuliem ir pilniga nulle. Vinam patik tehnika un masinas.
jā jā
j
ja jau var vēlēt no 16 gadu vecuma, tātad rīcībspējīgs, ja rīcībspējīgs tad arī lemtspējīgs, ja lemtspējīgs tad arī alkoholu un cigaretes var tirgot no 16 gadu vecuma. un mašīnas tiesības ar dot.
kaza
k
pilnīga taisnība,ja var vēlēt,tad droši var dzert šņabi,pīpēt,precēties,vadīt automašīnu,vārdu sakot pieaudzis,balstiesīgs jaunais cilvēks.
  • 1
  • 0
Lasītāja
L
Diezin vai tā ir īsti laba doma. 16 gadi ir vecums, kad cilvēks nav vēl tā īsti nobriedis politiskiem lēmumiem. Atcerēsimies ka pasaulē totalitāri režīmi izmantoja šādus nepilngadīgus pusaudžus, lai manipulētu ar viņiem. Ķīnā tā saucamās "Kultūras revolūcijas" laikā tieši šādi pusaudži tika apvienoti jaunatnes organizācijās pielikti pie grāmatu dedzināšanas. Tāpat pirmskara Vācijā pusaudžu organizācijas tika psiholoģiski ietekmētas no toreizēja režīma un arī notika masveida grāmatu dedzināšana un daudzu citu kultūras vērtību iznīcināšana, kā arī citu sabiedrisku kustību apspiešana.
zvirbulēns
z
Ak, Dievs, nu tad jau labāk no 12!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas