Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Rosinās Rugātes izteikumu apspriest Saeimas Ētikas komisijā

Ja neviens politiķis nelūgs Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju izvērtēt deputātes Antas Rugātes (TP) izteikumu raidījumā Kas notiek Latvijā?, komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (SC) šo jautājumu izvirzīšot otrdien komisijas sēdē, par to piektdien vēsta laikraksts Diena.

V.Orlovs norādījis: lai viņš varētu iniciēt šo jautājumu, viņam vajagot noskatīties raidījuma fragmentu, tomēr solījis rosināt jautājumu otrdien pārrunāt, ja neviens deputāts komisijā nevērsīsies.

Kā jau ziņots, rezonansi izraisīja A.Rugātes atbilde iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL), kura deputātei pārmeta divkosību. A.Rugāte norādīja, ka zināmā mērā varot atbalstīt amatpersonu atalgojuma publicēšanu, ko veica Neo, tomēr L.Mūrniece vērsa uzmanību, ka deputāte pagājušajā nedēļā Saeimā nebija atbalstījusi grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas paredzēja amatpersonu atalgojuma publiskošanu. A.Rugāte norādīja, ka tā neesot taisnība, tomēr Saeimas sēdes stenogrammā redzams, ka viņa grozījumus kopumā atbalstīja, taču tiešām balsoja pret deputāta Kārļa Šadurska (PS) priekšlikumu, kas paredz atalgojuma publicēšanu.

A.Rugāte vēlāk paziņoja, ka tiešraidē nav melojusi, bet gan, iespējams, nav sapratusi, ka runa ir par konkrēto priekšlikumu.

Visu Vitas Dreijeres rakstu "par Rugāti vēl varētu spriest" lasiet piektdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas