Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rosļikovs pārmet AS necīnīšanos par savu prezidenta amata kandidātu un prognozē Rinkēviča uzvaru

Apvienotais saraksts (AS) īsti necīnījās par savu Valsts prezidenta amata kandidātu, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, tādu uzskatu šodien debatēs par Valsts prezidenta vēlēšanām pauda opozīcijas partijas Stabilitātei līderis Aleksejs Rosļikovs, prognozējot Jaunās vienotības (JV) virzītā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča uzvaru šajās vēlēšanās.

"Šodien būs vilšanās diena koalīcijai. Tā vairs nebūs dzīvotspējīga. Tāpēc arī [Saeimas priekšsēdētājs Eduards] Smiltēna, šodien aicinot AS priekšsēdētāju, ir sadalījis viņu uz četrām partijām, jau laicīgi parādot, ka nav viss tik vienots, kā izskatās. Man ļoti žēl, ka pašlaik tik dižs saraksts ar tik nopietnu Valsts prezidenta kandidātu būs apdraudēts. Man žēl, ka cilvēks ar tik nopietnu pagātni, kurš tiešām daudz ko ir izdarījis mūsu Latvijai, būs spiests zaudēt ne dēļ tā, ka viņš nav atbilstošs, bet dēļ tā, ka viņa komandai pietrūka drosmes, ietekmes un spējas. Es pat teikšu absolūti godīgi, par Pīlēna kungu viņa komanda pat īsti nav cīnījusies - vienkārši formalitātes dēļ izgāja vienu apli, lai viņam parādītu, ka viņi kaut ko dara, kaut patiesībā nekas netika izdarīts," izteicās opozīcijas politiķis.

Rosļikovs pauda nožēlu, ka viņa partijai "Stabilitātei" nebija iespējas tikties ar visām Saeimas frakcijām un izrunāt prezidenta vēlēšanu jautājumu. "Mums vajadzēja virzīt vienu kandidātu, kurš būtu atbalstāms absolūti visiem Latvijas iedzīvotājiem," piebilda Rosļikovs, "nedrīkst turpināt vēlēt prezidentu, izejot no ietekmes, no spējas nopirkt vai kārdināt."

Vienlaikus Rosļikovs aicināja virzīties uz tautas vēlētu Valsts prezidentu - Latvijas tauta esot gatava vēlēt prezidentu. "Latvijas prezidentam jābūt maksimāli neatkarīgam, nevis tādam, kura pienākums būs aizsargāt koalīciju," izteicās politiķis.

Tāpat Rosļikovs vēlas referendumu par parlamenta atlaišanu, kas būtu "tikai pareizais solis uzreiz pēc prezidenta vēlēšanām".

Kā ziņots, šodien Saeimā notiks Valsts prezidenta vēlēšanas, kurām partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais "Apvienotais saraksts" augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, premjera partija "Jaunā vienotība" prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto.

Koalīcija par viena kandidāta atbalstīšanu nav izšķīrusies, līdz ar to politikas vērotāji pieļauj, ka izšķirošas balsis varētu būt pašreizējām opozīcijas partijām, kuras pretī par to, iespējams, saņemtu amatus valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas