Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Roze: Latvijā ir tikai divas mazākumtautības – līvi un čigāni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vilis
V
Lai gan Roze ir nelietīgs Lemberga pakalpiņš, izolēti vērtējot, te viņam taisnība. Tomēr neticu, ka Lembergs (un Roze) pie izdevības nepārdos Latviju krieviem...... Viņi taču arī bija par nodevīgo Abrenes uzdāvināšanai Krievijai. Vienīgi Vienotība un VL ir par Latviju.
Eva Braun
E
Roze ,kaut ari manas acīs Tu esi kritis visai zemu kā cilvēks un mans tautietis ... un protams tas ,ko raksti šeit ir priekšvēlēšanu triks... Tomēr šai ziņā Tevi pilnīgi atbalstu ....
!
!
Principā tā jau ir, ka tādu krievvalodīgo nav. Kā juridiski un tiesiski nav angļuvalodīgo, tā nav arī šo. Tā ir izdomāta kategorija. Tomēr, ja Roze neprata vai nemācēja izdarīt labas lietas savā jomā, kur garantija, ka šajā tas to spētu? Un ZZS vadonis ir valsts mēroga apzadzējs, ar vai bez valodas jautājumiem!
Ino
I
Ļoti pareizi! asis manuprāt ,šodien Mmmukevics taču vēl drīkst balsot ,nu jā vēlāk vinām atkal maina statusu ,tad varēja saukt jaunu sēdi un atkal mainīt priekšnieku ,lēmumu par sēdes pārtraukšanu vajaga pārsūdzēt. Prātigāk būtu kādu daļu Jūrmalas pievienot Rīgai un izveidot vēl kādu jaunu novadu. 02.09.2010 12:50:34
jaa
j
TU CUKURFABRIKU LIKVIDATOR LATGAĻUS AIZMIRSI
Krievu izcelsmes latvietis
K
Nu kādas Tu tur muļķības gvelz?? Rozem pilnīgi taisnība, ka "krievvalodīgais" ir nedz kultūra, nedz tautība. Tā ir tikai lingvistiska identitāte un pie tam vēl mūsdienā ar smagu PSRS ideoloģisko piegaršu. Mani senči bija monarhisti un nekad tik nicinoši pret latviešu minoritātes nav izteikušies kā Tu un pārejā Tev līdzīgā komunistu varza! (p.s. neatbalstu ZZS un uzskatu, ka zagli Lembergu ir jānotiesā un jāiesēdina ķurķī).
jet
j
Čigāniem (romiem) ar latviešu valodu pamatā ir ļoti labi. Šai izmanīgajai tautiņai valodu zināšanas jau gadsimtiem ilgi ir bijušas izdzīvošanas jautājums. Pierobežas čigāni parasti bez latviešu un krievu valodām pārvalda arī konkrēto kaimiņu valodu. Piemēram, pie Lietuvas robežas dzīvojošie čigāni gandrīz visi zin lietuviešu valodu. Tādejādi viņi ir gandrīz vai lielākie poligloti no visiem citiem. Cita lieta ir izglītība un paražas (tikumi).
Bomzis Vamzis
B
Skaidrs viedoklis un saprotams ikvienam. Cieņā,
zanzibars
z
ROZE :"Par okupācijas faktu mēs nekādās debatēs neielaidīsimies. Arīdzan par okupācijas sekām." ---- Un ko tieši Roze domāja ar pēdējo teikumu? Vai tas nozīmē, ka Roze sācis atbalstīt dekolonizāciju? Kaut kā agrāk nekas tāds nebija dzirdēts. (Es arī balsošu par VL/TB/LNNK).
Rinalds
R
Roze jau nu būs īstais runātājs. Aizver muti, hļupik, un paskaties labāk uz saviem darbiem latviešu tautas labā. Atradies te pirmsvēlēšanu patriots. Par VISU LATVIJAI!
Lasiitaajs
L
Vairums 'krievvalodiigo' Latvijaa ir padomju okupaacijas laika kolonistu peectechi. Shos cilveekus retais Krievijaa uztver kaa iistus krievus kur nu veel krievu kultuuras neseejus (un luudzu neputro divus jeedzienus - 'krievi' un 'krievvalodiigie' Baltijas valstu kontekstaa ir ljoti atshkjiriigi jeedzieni). Ja Krievija ieveerotu vispaarpienjemtaas starptautiskaas tiesiibu normas tad taa jau sen buutu uznjeemusi visus shos cilveekus ar visiem vinju peectechiem atpakalj savaa veesturiskajaa dzimtenee. Pashlaik Krievijas valdoshaa klikje ir vairaak ieintereseeta izmantot sho cilveeku naivumu lai vairotu savu politisko ietekmi Eiropaa un izskataas, ka arii tu esi uzkjeeries uz lielkrievu shovinistu izmestaa aakja.
Ieva
I
Vispār jau Rozes teiktais izklausās loģisks (interesanti, kā čigāniem ar to latviešu valodu?), tikai problēma tā, ka tie pārējai arī te ir, un valodu padarīt par starpnacionālo saziņas līdzekli var tikai pakāpeniski. Piemēram, ja arī latvieši TV skatās programmas krievu un angļu valodā, jo LTV1 un LTV2 parasti nav ko skatīties; ja arī latvieši lasa grāmatas angļu un krievu valodā kaut vai tāpēc vien, ka tās ir lētākas, un piedāvājums ir daudzveidīgāks; ja latvieši brauc mācīties uz ārzemēm, jo tas ir lētāk, un piedāvājums ir pilnvērtīgāks...Tas pats ir ar darbu: ja firmā visi ir krieviski runājošie, tad viņi runās krieviski, bērni, pat ja skolā mācīsies latviski, ar vecākiem un vecvecākiem vienalga runās krieviski...latviešu valodai, kurai valsts neko citu, kā likumus nespēj piedāvāt, nav nekādu izredžu.
Jānis
J
latviešu valoda lai paliek Brīvdabas muzejam, jo zinātniski jau ir pierādīts, ka latviešu valodai nav nākotnes perspektīvas un mākslīga tās uzturēšana valsts valodas statusā ir tikai lieka līdzekļu tērēšana jau tā nabadzīgajā valstī. ------------ Redzams, ka esi labākā gadījumā tikko vidusskolu beidzis. Zinātniskiem pētījumiem vajag atsauci, kurš zinātnieks to ir teicis. Un tad varēs spriest, no kuras puses ši demagoģija nāk. Baltkrievi - liela tauta savu valodu zaudē, jo izturas vieglprātīgi. Latvieši turas godam un nepakļaujas krievu nacionālistu spiedienam.
Vienotības roklaiža
V
Ko tad tu te Vienotības roklaiža esi parādījies par tautību ekspertu? Lauksaimniecību nogremdēji tagad spečuks tautību lietās? Vai tā foķējamās dēvuškas tevi samācīja? Ļampampiņš gatavais.
Jaunietis
J
Viss šis Rozes "pētījums" ir kārtējā debilā pirmsvēlēšanu demagoģija. Īpaši apgalvojums, ka krievvalodīgajai latviešu tautas daļai nav kultūras. Ar grūtībām pieņemu, ka tas nav nacionālā naida kurināšanas mēģinājiums, kaut pēc tāda ļoti izskatās, bet nu lai nu būtu vienkārši meli. Un meli tie ir kautvai tāpēc, ka krievvalodīgā kultūra ir daudz senāka un spēcīgāka par visām pārējām. Tās spēks ir apstāklī, ka tā vieno dažādas tautas, nevis šķeļ un nodala kā gribātu daži pašmāju nacionālisti. Tāpēc nedrīkst pieļaut, ka nacionālistisku motīvu dēļ tiek ierobežota krievu kultūra un valoda. Krievu valoda bijusi un būs starpnacionālās saziņas valoda Latvijā. To beidzot jāiekaļ katra nacionālists paurī, kaut arī tas būtu Satiksmes vai cita zagļu kantora minstrs. Bet latviešu valoda lai paliek Brīvdabas muzejam, jo zinātniski jau ir pierādīts, ka latviešu valodai nav nākotnes perspektīvas un mākslīga tās uzturēšana valsts valodas statusā ir tikai lieka līdzekļu tērēšana jau tā nabadzīgajā valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas