Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Rozentāle neatklāj plānu "B", ja veselības aprūpei nepiešķir vēl 45 miljonus

Veselības ministrei Baibai Rozentālei (TP) ir alternatīvs plāns gadījumā, ja valdība nepiešķirs nozarei papildus 45 miljonus latu, tomēr viņa to neatklāj. Intervijā LNT raidījumam _900 sekundes _viņa norādīja, ka atgriezties 2006. gada finansējuma līmenī neļauj pieaugušās komunālo pakalpojumu cenas un pievienotā vērtības nodokļa likmes paaugstināšanās.

"Es mēģināšu atgūt to naudu, kura ir paņemta voluntāri," klāstīja B. Rozentāle un piebilda, ka neizdošanās gadījumā "būs plāns B". Tomēr to atklāt viņa atteicās, vien norādīja, ka maksātnespējas gadījumā slimnīcas nespēs sniegt palīdzību. "Es patiesībā nepieļauju šādu iespēju, ka Latvijas iedzīvotāji paliek bez medicīniskās palīdzības," stāstīja veselības ministre. Viņa uzskata, ka papildus finansējuma piešķiršana nav vis tikai premjera, bet visas koalīcijas jautājums.

Laikraksts Diena izpētījis, ka veselības aprūpes budžets šā gada otrajam pusgadam ir ļoti līdzīgs tai summai, ko veselības sistēmai valsts piešķīra 2006. gada 2. pusgadā. Ārstu algu palielināšana, dārgās tehnoloģijas, medikamentu cenas, augušie maksājumi par komunālajiem pakalpojumiem, tas viss ir cēlis veselības aprūpes izmaksas, arī nesaimnieciskā darbošanās, iespējams, neadekvāti augstas pakalpojumu cenas, raksta laikraksts.

Savukārt B. Rozentāle raidījumā 900 sekundes izmaksu pieaugumu skaidroja vien ar komunālo pakalpojumu izmaksu palielināšanos, kā arī pievienotā vērtības nodokļa likmes palielināšanos medicīnas precēm.

Bet par Daugavpils Neatliekamās medicīniskās palīdzības stacijas (NMPS) plānoto pirkumu — vieglo automašīnu —, ko premjers raksturojis kā atbilstošu "Valsts prezidenta līmenim," B. Rozentāle (TP) iepriekš nav informēta un pirmdien no Daugavpils mediķiem prasīs paskaidrojumu, Dienai apliecināja pati ministre.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) piektdien vakarā paziņoja, ka ministrei nekavējoties būs jāsniedz paskaidrojumi saistībā ar izsludināto konkursu. Daugavpils pašvaldības NMPS priekšnieks Viktors Kosnarevičs uz Dienas zvaniem svētdien neatbildēja.

Daugavpils NMPS valsts vienotajā Neatliekamās palīdzības dienestā vēl nav iekļauta, līdz ar to neesot nekāda pamata bažām, ka automašīnas iegādei būtu piešķirti valsts budžeta līdzekļi, uzsver B.Rozentāle. VM pašvaldības iestādes iepirkumus nevarot ietekmēt. Viņa gan šādu iepirkumu vērtēja kritiski un norādīja, ka "valstij šobrīd ir jāskaita katrs santīms".

Pagājušajā nedēļā izsludinātajā cenu aptaujā norādīts, ka vieglajai automašīnai jābūt perlamutra virsbūves krāsojumam, ādas sēdekļu un stūres apdarei, īpašām spuldzēm un lukturiem, stāvvietā novietošanās sensoriem un apsildāmiem sēdekļiem. Autotirgotāji lēš, ka šādām prasībām atbilst automašīna, kuras vērtība ir, sākot no 25 000 latu.


(žurnālistes Lauras Dzērves rakstus "Gulta ar zelta kāju" un "Šaubas vai reformas spiedīs strādāt lietderīgāk" lasiet šodien laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas