Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Rozentāli ministra amatam nemin

Kad ilggadējā Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) vadītāja, kādreizējā veselības ministre Baiba Rozentāle mainījusi politisko piederību, satuvinoties ar Saskaņas centru (SC) un kļūstot par šīs partijas biedri, SC nav vienprātības - minēti tiek pat dažādi gadalaiki. Tiesa, SC līderi vienprātīgi saka - par B. Rozentāli kā par jauno veselības ministra amata kandidāti partijā nerunājot. SC ir jau otrā ilgu laiku populārākā partija, kurā iestājusies B. Rozentāle, pametot ietekmi zaudējušu spēku.

Politikā B. Rozentāle ienāca 2001. gadā, viņu ievēlēja par Rīgas domes deputāti no tolaik domē ietekmīgā LSDSP saraksta. Pēc četriem gadiem viņa kandidēja atkal, bet palika pirmā "aiz strīpas". Par deputāti viņa kļuva, kad no partijas izstājās Māris Tralmaks. Tobrīd viņa jau pārstāvēja Tautas partiju (TP). 9. Saeimas laikā B. Rozentāle kļuva par veselības ministri, taču amatu zaudēja 2010. gada pavasarī, kad TP pameta valdību. 10. Saeimā viņu neievēlēja, jo Par labu Latviju! ieguva pavisam mazu ietekmi, turklāt B. Rozentāli vēlētāji bija daudz svītrojuši. PLL Saeimas frakcijas konsultants Arno Pjatkins saka - TP B. Rozentāle pameta šogad 22. jūnijā, neilgi pirms partijas likvidēšanas.

SC līderis Nils Ušakovs Dienai stāsta: "Zinu, ka viņu uzņēma mūsu Rīgas nodaļā jau pirms sešiem, septiņiem vai astoņiem mēnešiem."

Vairāk lasi sestdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas