Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rozenvalds: Ījabam ir tiesības tā runāt, bet tas neveicina sabiedrisko līdzsvaru

Politologam Ivaram Ījabam ir tiesības tā runāt, bet nedomāju, ka tas veicina sabiedrisko mieru un līdzsvaru, uzskata Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Juris Rozenvalds, komentējot šā rīta partijas Visu Latvijai! (VL!) līdzpriekšsēdētāja Raivja Dzintara paziņojumu, ka politologam I. Ījabam publisku jāatvainojas par viņa izteikumiem, kas aizskāruši VL!.

"Kas attiecas uz fotogrāfēšanos formas tērpos ar automātiem, tas ir jautājums tiesībsargājošajiem orgāniem, attiecīgi kompetentām iestādēm. Jāprasa, vai patiešām tas tā bijis? Tādā gadījumā tas ir diezgan bēdīgi, ka šādi uzvedas spēks, kas tomēr nav vienkārši margināls, bet ir pārstāvēts Saeimā. Nu, ja tas tā nav, uz ko varētu norādīt arī VL! pretreackciju, tad tādā gadījumā pieņemu, ka kolēģim I. Ījabam vajadzētu ņemt savus vārdus atpakaļ," akcentē J. Rozenvalds.

Nedomāju, ka tiks pieņemti kādi asi lēmumi attiecībā uz etniksiem jautājumiem, teic J. Rozenvalds, uzsverot, ka Saeimā retorikas temperatūra noteikti celsies. "Manuprāt, šie, var teikt, jaunie zēni, nav nākuši uz Saeimu, lai vienkārši sēdētu un klusētu. Katrā ziņā varam sagaidīt, ka tāda vārdu apmaiņa brīžiem būs pietiekami asa," norāda J. Rozenvalds.

Komentējot R. Dzintara paziņojumā teikto - "I. Ījaba izteikumi liek nopietni apšaubīt objektīvu un profesionālu politologa attieksmi pret sabiedrisko pienākumu", J. Rozenvalds skaidro, "kam tad īsti vajadzētu spriest par profesionalitātes trūkumu, ņemot vērā faktu, ka viens no partijas vadītājiem tikko beidzis bakalaura programmu un bakalaura darba aizstāvēšanā nav paudis īpašas šaubas par komisijas un fakultātes mācībspēku profesionalitāti kopumā. Savukārt otrs pašreiz iestājās maģistra programmā, un arī neesmu dzirdējis, ka būtu stāvējis pie fakultātes durvīm ar plakātu, ka mācības notiek nožēlojami zemā līmenī. Tā ir normāla situāciju, ka ir atšķirība vērtējumos."

"Nezuskatu, ka mums vajadzētu uzreiz apklust un nevērtēt valdībā notiekošo, ja, piemēram, Dzintara kungs pašlaik ir Saeimā. Man, piemēram, ir ļoti atšķirīgi viedokļi par daudziem etnisko attiecību jautājumiem nekā VL! cilvēkiem. Svarīgākais, lai visu domu apmaiņa notiek pietiekami korekti un bez personiskiem apvainojumiem un bez apzinātas faktu sagrozīšanas," uzsver J. Rozenvalds. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas