Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Rožukalne: sabiedrībai jāzina, cik LTV maksā raidījumu veidotājiem

Sabiedrībai ir tiesības zināt, kādu summu LTV atvēl producentu grupām raidījumu veidošanai, komentējot iesaistīto pušu nevēlēšanos atklāt darījumu skaitļus, atzīst RSU Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne. A.Rožukalne uzskata, ka sabiedrībai ir jāzina kopējā summa, kādu LTV atvēl raidījuma veidotājiem, taču šaubās, vai būtu lietderīgi konkurences apstākļos to atšifrēt sīkāk, piemēram, kāds ir režisora atalgojums.

“Vienošanās par līguma nosacījumu neizpaušanu ir viegla iespēja atrunāties, lai nenosauktu summu publiski. Nepieciešams konceptuāli nolemt, vai ir pamatoti iekļaut šādu punktu sabiedriskās televīzijas līgumos,” uzskata mediju speciāliste.  “Būtu normāli uzzināt, kāda naudas summa veltīta programmas veidošanai, sevišķi, ja raidījums ir nacionālā pasūtījuma ietvaros,” atzina A. Rožukalne. “Ja LTV argumentē, ka tērē ne tikai budžeta, bet arī reklāmas ieņēmumu naudu, tad mums jāzina, kuri produkti tiek veidoti par budžeta, un kuri – tikai par reklāmas ieņēmumu naudu, lai varētu izvērtēt,” pauž A. Rožukalne.Jau vēstījām, ka, aizbildinoties ar konkurences apstākļiem un komercnoslēpumu, raidījuma Jauna nedēļa pārstāvis Edvīns Inkēns un Latvijas televīzija (LTV) neatklāj, cik izmaksā LTV redzamais raidījums.Abas puses ne apstiprina, ne noliedz neoficiāli izskanējušo informāciju, ka raidījuma _Jauna nedēļa _veidotāji no valsts budžeta saņēmuši 60 tūkstošu latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas