Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

RSU studenti: Žurnālistu savienībai jākļūst proaktīvai preses brīvības stiprināšanā

Topošie žurnālisti uzskata, ka Žurnālistu savienībai būtu jāveido proaktīvāka loma prese brīvības stiprināšanā Latvijā. Tai būtu jārūpējas par žurnālistikas ētiku, aizstāvot žurnālistu neatkarību un izmeklējot neskaidros gadījumus cenzūras un žurnālistikas neatkarības ietekmēšana gadījumos. Tā uzskata Rīgas Stradiņa universitātes studenti, kas apgūst sociālās zinātnes.

3.maijā pasaulē atzīmē ANO Starptautisko preses brīvības dienu, tādēļ RSU notika topošo žurnālistu diskusiju par preses brīvību un cenzūru Latvijā. Vairākums žurnālistikas studentu uzskata, ka preses brīvība Latvijā ir apdraudēta.

Studenti prognozēja, ka, tuvojoties Saeimas vēlēšanām, pieaugs politisko partiju tiešās un slēptās reklāmas apjoms medijos. Lai mazinātu slēptās reklāmas iespējamību, izmantojot ziņu dienestus un žurnālistu ikdienas darbu, studenti rosināja likumdevējiem skaidri definēt ziņu dienestu un komercmediju īpašnieku un patiesā labuma guvēju intereses, kas nereti neesot plašākai sabiedrībai zināmas.

"Preses brīvība Latvijā pastāv, jautājums - kādā kvalitātē? Lai preses brīvība nostiprinātos, svarīga ir gan mediju darbā iesaistīto pušu godprātība, sabiedrības spēja izvērtēt tai piedāvāto informāciju un viedokļus, gan topošo žurnālistu spēja kritiski un atklāti paust savu viedokli," diskusijas rezultātu komentējusi RSU Komunikācijas fakultātes Komunikācijas studiju katedras lektore, studiju programmas "Žurnālistika" vadītāja Anda Rožukalne.

1.kursa studenti diskusijā arī pauda pārliecību, ka žurnālistikā vajadzīga drosme sarežģītu tēmu atklāšanā un reizēm nākas strādāt, kā staigājot pa naža asmeni.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas