Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Rubiks: Otra valsts valoda Latvijā nav vajadzīga

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
janifer
j
nodokllus noteikti nemaksaa taapat kaaa es kad existeeju LPSR born in 1954
ILARS
I
Šī trešdaļa, biedrs rubik , ir apmaldījusies gan laikā gan telpā.
puaro
p
Vai tiešām šādi ''referendumi'' vispār ir likumīgi? Satversmē latviešu valoda ir atzīmēta kā vienīgā valsts valoda. Vai Latvijā nav normālu juristu, kas varētu sūdzēt Satversmes tiesā valsti, kas pieļauj un apmaksā šādu pretvalstisku referendumu rosināšanu un visādas darbības pa to?
Un
U
par to jānes atbidība arī Tieslietu ministram - "tēvzemietim" (!) Bērziņam !
  • 1
  • 0
Suska Pluska
S
Nē, Rubik, tā vis nebūs. Minoritāte ir tās nacionalitātes pārstāvju pēcteči, kuri te dzīvoja līdz 1940. gadam. Pārējie nav minoritātes, jo ieklīduši Latvijā pa viltīgajiem okupācijas - rtsifikācijas ceļiem.
Zirka
Z
PSRS okupācijas režīma laikā Latvijas rusifikācijas un kolonizācijas nolūkā tika iepludināti latviešu valodai un latviskajai mentalitātei sveši PSRS pilsoņi. Tika pārkāpta 1949.g. Ženēvas konvencija , kas aizliedz pārvietot okupētjvalsts iedzīvotājus uz okupēto valsti un deportēt okupētās valsts pamatiedzīvotājus uz okupētājvalsti. Konvencijas neievērošanas rezultātā Latvijas pamatnācijas - latviešu skaits no 81% pirms 1940.g.17.jūnija, ir samazinājies līdz 59% mūsdienās, bet galvaspilsētā Rīgā – līdz 40%. Tas ir fakts. Ja vadīsimies pēc SC un Rubika ierosinājuma, skaidri zināms, kura "minotitāte" iegīs tiesības rakstīt iesniegumus savā valodā, bet tas nozīmē, ka joprojām turpinās PSRS piekoptā Latvijas rusifikācija.
Viktors
V
Butu labi ievest krievu valodu ka otru valst valodu. Tad var uzreiz pieskirt pilsonibu 300 000!!!! Sava laika gaidiju 8 gadus lai dabutu Laviijas pasi, kaut gan piedzumi un nodzivoju 24 gadus Latvija. Latyshi vse ravno vsyo prosrali i svoi narod obokrali.
K-K
K
... Lapsa kumins, ak cik viltigs - saksim ar to, ka tie 20% nav minoritate - tie ir okupanti un kolonisti, kam tadel nevar pielagot tiesibas zem pieminetam konvencijam par minoritatem, biedri Rubik !!!!!
Atbildot uz "Rubika pretvalsti
A
Tadi ka Rubiks ir visa Latvijas republika. Tadi pasi bijusie socialisma dalibnieki. Nevajag liekulot, izliekoties citadam. Rubikam ir visadas vainas, bet vins ir VIENIGAIS, kuram pietika Drosmes un CIENAS pret sevi neatteikties no savas parliecibas bistama situacija. Visi parejie, ka suni ar asti kajstarpe parskreja otraja puse un izlikas ka neko nav darijusi. Ka jus, ludzu , Nosauksiet sadus valsts kalpus? Nozelojami noskatities uz so balaganu... Protams ka Krievi ir pelnijusi Latvijas pasi. Kas Gaja uz barikadem kopa ar latviesiem?! Valsts valodas statuss gan ir cita opera. Seit ir vienreizeja situacija, kuras citur nav. Nevajag uzreiz vilkt turkus ieksa. Vini ir ekonomiskas sadarbibas auglis, kas ir izversies par Vacijas katastrofu, kuras sekas vel ir prieksa...
Daniels
D
Okupācijas seku aizstāvjiem - Gunāram un Imim', atbildot uz viņu naivajām replikām, vien varu viņus painformēt, ka starptautiskās sabiedrības uzskati par okupācijas nelikumību un deokupācijas likumību šodien, tāpat kā jūsu minētajos "pagājušā gadsimta 40. gados", nav mainījušies, un visas starpvalstu organizācijas šos uzskatus respektē un ievēro. Tos ievēro arī ANO un NATO, kūras cenšas realizēt demokrātiju un cilvēktiesības totalitāro un diktatorisko režīmu nomāktās valstīs. Un mēs varam vien nožēlot, ka šādu ārpolitiku ASV un Rietumeiropa nerealizēja jau "pagājušā gadsimta 40. gados" pret staļinisko PSRS un hitlerisko Vāciju. Bet, ja tā okupācija ir pieļauta un notikusi, tad deokupācijai (dekolonizācijai) arī ir jānotiek!
Latvija
L
Rubiks sāk pielabināties, lai topošais kolēģis Šadurskis Eiroparlamentā neliktu uz viņa krēsla kniepadatas un superlīmi - atriebjoties par PCTVL pieprasījumu viņa demisijai.
Ministry of Truth
M
Kad esat izlasījuši virsrakstu, izlasiet arī to, ko viņš saka tālāk tekstā. Proti, runā pretēji virsrakstā paustajam.
Dr.xy
D
Gunarin,ka butu ja Tu pats sev iespraustu pakala raketi un izzustu tales zilajajas?
Imis to Daniels
I
Esi laikam no Tvaika ielas izmucis, ka runā galīgas muļķības
ju
j
Nu Rubiks jau nekad dumjš nav bijis
Gunārs to Daniels
G
Savu deokupāciju vari iespraust pakaļā. Vairs nav pagājušā gadsimta 40.gadi, kad notika daudz nelikumību. Tagad dzīvojam 21.gs., un pasaki skaļi savus murgus ASV vai ES, tevi uzreiz iebāzīs, kur nepieciešams

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas