Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Rudenī gaidāmas izmaiņas spēku sadalījumā valdībā, vēsta laikraksti

Rudenī varētu mainīties ne vien daži ministri valdībā, bet arī līdzsvars partiju ietekmes sfēru dalījumā, pirmdien vēsta laikraksts _Telegra_f. Pirmie rindā uz valdības atstāšanu esot labklājības ministre Dagnija Staķe (ZZS) un izglītības ministre Baiba Rivža (ZZS), kā arī ekonomikas ministrs Jurijs Strods (TB/LNNK).

Doma par D.Staķes atlaišanu radusies jau pavasarī pēc traģiskajiem ugunsgrēkiem ministrijai pakļautajās iestādēs, ministres darbā netiekot saskatīta arī pietiekama efektivitāte. B.Rivžas pozīcijas savukārt apdraud nespēja vienoties par skolotāju algu paaugstināšanu, skandāli ar eksāmenu uzdevumu pārdošanu un citas problēmas izglītības sistēmā. Savukārt J.Strodam liktenīga varot kļūt nevis profesionālā nespēja, bet gan partijas piederība, kas traucējot attiecību uzlabošanai ar Krieviju. Valdošo frakciju pārstāvji gan ir izvairīgi, komentējot iespējamās ministri maiņas.

Telegraf arī vēsta, ka joprojām tiekot meklēts piemērots amats premjera biroja vadītājam Mārim Riekstiņam (TP). Iespējams, tas būs ārlietu ministra postenis vai reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra krēsls, kuru varētu atbrīvot Aigars Štokenbergs (TP), lai atgrieztos ekonomikas ministra amatā.

Vesti Segodnja pirmdien gan vēsta, ka «krēsli šūpojas» tikai D.Staķei un J.Strodam, jo valdības vadītājs Aigars Kalvītis (TP) neuzdrošināsies nomainīt uzreiz divus zemnieku ministrus. Visticamāk, ka lielas publiskas jezgas ap ministru maiņu nebūs, un D.Staķe aiziešot no amata pati, lēš laikraksts. Līdzīgi varētu darīt arī J.Strods. Viņa aiziešanas iemesli varētu būt gan nespēja tikt galā ar darbu, gan Tautas partijas vēlme ņemt ekonomikas bloku savā pārziņā. TP uzskata, ka tādējādi atgūs vēlētāju uzticību. Arī šis laikraksts prognozē A.Štokenberga atgriešanos šajā ministrijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas