Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"Runājošo akmeņu" uzglabāšana izmaksā tūkstošus; pieļauj iespēju nodot Cēsu pašvaldībai vai "Live Rīga"

Pirms pieciem gadiem pa Parīzi, Lionu, Bordo un Strasbūru izvizinātie deviņi Latvijas laukakmeņi ik gadu uzglabāšanā apēd teju divarpus tūkstošus latu, sestdien vēsta laikraksts Neatkarīgā (NRA). Avīze gan norāda: iespējams, drīzumā KM varētu atbrīvoties no pagaidām klusējošajiem akmeņiem, nododot tos, piemēram, Cēsu pašvaldībai, Rīgas pilnsabiedrībai _Spīķeri _vai Live Rīga, ar ko jau esot pārrunāta šāda iespēja.

Laikraksts norāda, ka 2006.gada nogalē valdība nolēma 109 332 latu vērto objektu Runājošie akmeņi nodot no Ekonomikas ministrijas padotībā esošās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Kultūras ministrijai (KM). Tā, savukārt, akmeņus ar aparatūru nodevusi glabāšanai SIA Schenker.

Objekti tiekot apsargāti un glabāti Schenker noliktavā - ne ministrijas, ne tās institūciju rīcībā nav piemērotu telpu, kurās būtu iespējams uzglabāt ekspozīciju un tās neatņemamo sastāvdaļu - skaņu un video tehniku, nodrošinot nepieciešamo apsardzi un klimatiskos apstākļus, kādos jāuzglabā aparatūra, skaidrojusi KM preses sekretāre Dace Vizule.

Atlīdzība par apsardzi un glabāšanu sākotnēji noteikta 708 lati ceturksnī, bet KM panākusi vienošanos ar objektu glabātāju par atlīdzības samazinājumu. Patlaban par Runājošo akmeņu apsardzi un uzglabāšanu KM maksā atlīdzību 605 latus ceturksnī.

No 2006.gada decembra līdz šā gada maijam KM par Runājošo akmeņu uzglabāšanu samaksājusi 8735 latus.

"Šobrīd interesi par Runājošo akmeņu ekspozīcijas izmantošanu izrādījis Cēsu Kultūras un tūrisma centrs. Domājot par ekspozīcijas izrādīšanu nākotnē, KM plāno pārrunāt ar Rīgas domes atbildīgajām institūcijām iespēju demonstrēt ekspozīciju Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu kontekstā 2014.gadā," atklājusi KM pārstāve.

Runājošo akmeņu projekts Francijā kopumā izmaksāja 485 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas