Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Runcis: Valdībai ir iespējas nostrādāt visus četrus gadus

Jaunizveidotās valdības stabilitāti ir grūti prognozēt, taču tai ir visas iespējas nostrādāt visus četrus gadus, uzskata politologs Andris Runcis.

Viņš uzskata, ka tas būs atkarīgs no diviem faktoriem. Pirmkārt, to ietekmēs tas, cik vienota būs pati Vienotība – vai tā transformēsies spēcīgā vienotā partijā vai arī sāks šķelties. “Dombrovska vājums ir Vienotības vājumā,” norāda politologs. “Ja Vienotība negrib aziet Latvijas politikas krēslas zonā, tai vajag nostabilizēties,” uzskata A. Runcis.

Otrkārt, valdības noturība būs atkarīga no tā, vai Zaļo un zemnieku savienība “neredzēs labākus variantus” un nākotnē neatstās koalīciju.

Lai nodrošinātu valdības darba stabilitāti, politologs uzskata, ka tai vairāk jāpievēršas ilgtermiņa domāšanai. “Viss atkarīgs no tā, vai valdība strādās no viena budžeta griešanas līdz otrai. Tālāk par nākamo gadu iepriekšējā valdība neredzēja, un izskatās, ka šī arī,” portālam Diena.lv stāsta A. Runcis. Viņaprāt, to var salīdzināt ar Latvijas valdības rīcību pirms iestāšanās Eiropas Savienībā, kad daudzās lietās valdība piekāpās, neizvērtējot šīs rīcības tālākās sekas, kuras šobrīd esot jūtamas jau daudz skaidrāk. A. Runcis uzsver, ka valdībai būtu jāizvērtē tās turpmākās darbības ilgermiņa ietekme uz sabiedrības labklājību un turpmāko attīstību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas