Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Šadurskis pieļāvis atkāpšanos no amata, ja netiktu atbalstīta izglītības reforma

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība) koalīcijas padomes sēdē bija pieļāvis iespēju atkāpties no amata un atgriezties Saeimas deputāta krēslā, ja būs šķēršļi reformai par skolēnu minimālā skaita noteikšanu, šodien intervijā portālam Delfi sacīja partijas Vienotība Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Viņa norādīja, ka 6.novembra koalīcijas sanāksmē Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji esot pauduši savu atšķirīgo redzējumu par izglītības kvalitātes reformas veikšanu. Reaģējot uz to, izglītības ministrs koalīcijas sēdē ir aicinājis ekonomikas ministram Arvilu Ašeradenu (Vienotība) nedemisonēt, jo Šadurskis pieļāvis iespēju, ka viņam varētu nākties atkāpties no ministra amata un atgriezties Saeimā.

Savukārt, Šadurskim atkal kļūstot par deputātu, parlamentārieša amats vairs nepienāktos Vienotības priekšsēdētājam Ašeradenam, jo viņš var pretendēt tikai uz tā dēvēto "mīksto mandātu". Teorētiski šo vietu pašreizējais ekonomikas ministrs varētu ieņemt uz laiku, kamēr Šadurskis pilda ministra pienākumus un nav atgriezies parlamentā.

Āboltiņa skaidroja, ka, ja Ašeradens demisionētu, bet vēlāk arī Šadurskis atgrieztos Saeimā, pašreizējais partijas vadītājs nonāktu sava priekšteča Andra Piebalga situācijā bez oficiāla amata valdībā vai Saeimā.

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis portālam Diena.lv apstiprināja, ka koalīcijas sēdē notika saruna par izglītības reformu. Kārlis Šadurskis bija iedomājies, ka mēs neko negribam, bet tā tas nav. Mēs dodam iespēju viņam realizēt savas idejas, sacīja Brigmanis. Uz vaicāto, vai Šadurskis pieļāva iespēju demisionēt, Brigmanis atbildēja, ka tādus vārdus viņš esot teicis. 

Taču es sacīju, ka katram ir jāpaliek savā vietā — Arvilam Ašeradenam, Kārlim Šadurskim un Solvitai Āboltiņai katram ir jāpaliek savā vietā, uzsvēra Brigmanis. Šīs vēlējums esot piepildījies, jo arī Vienotības frakciju joprojām vada Āboltiņa, kuru tikai deputāti no šā posteņa var atcelt. Pēc Brigmaņa domām, Vienotības valde ir pieņēmusi skarbu un nepareizu lēmumu, jo to pēc tam nevar realizēt.

Top komentāri

Vārds
V
Šos mēslus ar varu no siles neatrausi. "Esot pieļāvis" . Diena raksta kārtējos tukšos mēslus.
Kas
K
Vai vai .Kādas šausmas . No ministra krēsla uz deputāta krēslu. Nabaga ģimene , nabaga bērni !. Kā nu tālāk dzīvot !. Kā nu būt ! Vai . Vai .
kaliostro
k
Īsts Gebelss!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas